A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak

Az egyetemi központi adminisztráció elhelyezése

Wesselényi utcai új oktatási épület

Az Egyetem központi adminisztrációja az épület földszintjén, 1. valamint 2. emeletén helyezkedik el. A földszintre a tanulmányi ügyekhez szorosan kötődő funkciók kerülnek, itt egy csoportban, azonos szinten alakíthatók ki a tanulmányi osztály, a tanszéki helyiségek, a nemzetközi tanulmányi iroda, valamint a doktoriskola helyiségei. Mivel e helyiségek ügyfélforgalma az adminisztrációs funkciók közül a legnagyobb, a földszinti elhelyezés a hatékonyabb és gyors ügyintézést segíti elő.
 
A magyarországi középületek hagyományaihoz igazodva az 1. emeletre kerülnek az igazgatás és a vezetőség irodái. E szinten lesz kialakítva két, összenyitható tárgyaló is. A stratégiai célok között előkelő helyen szereplő önálló kulturális arculat megteremtését és fenntartását a rendezvényszervezési és üzletfejlesztési osztályok kialakítása szolgálja. A 2. emeleten alakíthatók ki a gazdálkodási és műszaki osztály, valamint a stúdiótechnikai helyiségekhez kapcsolódóan az audiovizuális és színháztechnikai osztály irodái. Ezzel a megoldással a két műszaki üzemeltetést végző szervezeti egység kapcsolatrendszere erősödhet.