Korpás Éva

2021. október 21. 19.00-21.00

Solti terem

Akusztikus, autentikus

Korpás Éva A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Szívharang – lemezbemutató és jubileumi koncert

Felvidéki és más magyar népdalok

Korpás Éva (ének)
Közreműködnek: Csernók Klára (hegedű és brácsa), Takács Ádám (hegedű), Papp Endre (brácsa, harmonika), Hanusz Zoltán (nagybőgő), Kuti Sándor (cimbalom), Janovszki Csenge, Czajlik Boglárka, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória (ének)
Vendégek: Herczku Ágnes (ének), Berecz András (ének), Madarász András (zongora, gitár), Sipos Dávid (szaxofon), Lelkes Tibor (nagybőgő), Varjú Attila (dob), Lakatos Áron (hegedű), Tükrös zenekar, Lakatos Róbert és a Rév zenekar

Korpás Éva népdalénekes a felvidéki kulturális élet meghatározó alakja. Az örökké kísérletező művész tevékenysége rendkívül szerteágazó: gyermeklemezek és felnőtteknek szóló világzenei albumok egyaránt helyet kapnak benne. Dalaiban a klasszikus zene, a népzene és a világzene stílusjegyei mellett a jazz hatása is megjelenik. Legújabb lemezén a népzenéé a főszerep, a tematikus szerkesztés alapmotívuma a nőként megélt szerelem, annak minden szépségével és fájdalmával együtt. A megidézett hangulatok és pillanatok zenei szövete alapvetően a felföldi népzenére épül, de megjelenik a távoli Moldva archaikus zenei világa is. A szerelmi történetet Laboda Róbert verse foglalja keretbe, és a tanítványok énekhangján szól a fiatal generációhoz is. Az ünnepi előadás második részében az énekesnő pályafutásának legemlékezetesebb dalai szólalnak meg legközelebbi kollégái és barátai közreműködésével.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900 Ft

Sorozat:

Népzene