Alma Mater Kórus és az Aura Musicale

2022. május 3. 19.30-22.00

Nagyterem

Zenekar a központban 2022 tavasz

Alma Mater Kórus és az Aura Musicale A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Elhalasztva

Monteverdi: Vespro della Beata Vergine

Lőkösházi Mária, Szklenár Roberta (szoprán), Csapó József, Korbász Viktor, Mészáros Péter (tenor), Kósa Lőrinc, Najbauer Lóránt (basszus)
Alma Mater Kórus (karigazgató: Somos Csaba)
Aura Musicale (művészeti vezető: Máté Balázs)
Vezényel: Kutnyánszky Csaba

Az európai egyházi zene egyik csúcsa Monteverdi 1610-ban született imafüzére a liturgikus év Mária-ünnepeinek esti imaórájára, a vesperásra. Lenyűgöző remekmű, aminek hallgatása közben úgy érezhetjük magunkat, mint egy impozáns katedrális boltívei alatt: picinyke voltunkban egyszerre csodálkozunk rá az emberi és az isteni nagyságra. Monteverdi másfél órás kompozíciója valóságos összefoglalása mindannak, amit hangokkal ki lehet fejezni. Hangzások, hangszínek, éltető ritmusok, érzelmek, hangulatok varázslatos elegye, valóságos akusztikai csoda, amelyben a kórusok különböző irányokban való elosztásával a teret is „bezenésíti” a barokk mester. Az esten a Zeneakadémia oktatási rektorhelyettese és egyetemi tanára, Kutnyánszky Csaba vezényli a hazai régizenejáték Máté Balázs vezette, nagy múltú hangszeregyüttesét, valamint a Zeneakadémia vegyeskarát.

Tisztelt Közönségünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Alma Mater Kórus és az Aura Musicale 2022. május 3-i koncertje elmarad. A jegypénztárban vásárolt jegyeket 2022.május 3-ig váltjuk vissza a vásárlás helyén. Online vásárolt jegyek esetében jegyértékesítő partnerünk automatikusan visszautalja a jegyek árát, Önnek ezzel nincs teendője.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Zeneakadémia Közönségkapcsolat

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 300, 4 100, 4 900 Ft

Sorozat:

Zenekar a központban 2022 tavasz