A Cellissimo Akadémia Nemzetközi Mesterkurzusok 2020

2020. október 25. 19.30-22.00

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

A Cellissimo Akadémia Nemzetközi Mesterkurzusok 2020

Mesterek és tanítványok koncertje

J. S. Bach, Beethoven, Rahmanyinov és Ravel művei

Virginie Robilliard (hegedű), Szabó Ildikó (cselló), Lajkó István (zongora) és tanítványaik

A Cellissimo Akadémia Mesterkurzusait idén ősszel kerül megrendezésre első alkalommal Szabó Péter, a Budapesti Fesztiválzenekar szólócsellistája művészeti irányításával. A „Mesterek és Tanítványok” hangversenyen a kurzus három oktatója és növendékeik lépnek a Régi Zeneakadémia színpadára. Virginie Robilliard világhírű hegedűművésznő 1993-ban fejezte be zenei tanulmányait a Juilliard Scool of Music-on, Dorothy Delay tanítványaként. A Long–Thibaud Nemzetközi Verseny és az Indianapolisi Nemzetközi Hegedűverseny díjazottja. 2015 óta a Lausanne-i Haute École de Musique professzora. Lajkó István 2007-ben kitüntetéses diplomát, 2014-ben pedig doktori címet szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő helyezést, 2010-ben pedig Junior Prima Díjat kapott. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára Budapesten, valamint a weimari Liszt Ferenc Hochschule für Musik óraadó tanára és a berlini UdK tanára. Szabó Ildikó fiatal gordonkaművészként generációja legjelentősebb nemzetközi képviselője. Már 14 évesen a Hungaroton megjelentette első CD-felvételét. Számos jelentős csellóverseny, többek közt a Pablo Casals Nemzetközi Verseny díjazottja. 2013-ban Junior Prima Díjban részesült, 2020-ban pedig elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat. 2020 szeptemberében új CD-t jelentetett meg „Örökség” címmel.

Támogató:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szabó Ildikó részvétele a hangversenyen a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíj keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg. SzCsNT, NKA, Cellissimo Zeneművészeti Bt, Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium  

Rendező:

Szabó Csaba Nemzetközi Társaság

Jegyár:

2 900 Ft - A hangversenyre az interneten elérhető jegyeket a helyszínen a koncert kezdete előtt személyesen is meg lehet vásárolni.