A zene Magyarország mindennapi életének mindig is jelentős része volt és az is maradt.

Solti György
Wolfgang Seifen

2020. március 17. 19.30-22.00

Nagyterem

Orgona a központban

Wolfgang Seifen A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Az improvizáció művészete

Időpontváltozás

Wolfgang Seifen: Prelúdium, adagio és fúga (német barokk stílusban)
Wolfgang Seifen: Három karakterdarab (német romantikus stílusban) – 1. Arabesque, 2. Cantilene, 3. Rapszódia
Wolfgang Seifen: Szimfonikus fantázia és kettősfúga (késő romantikus stílusban)
szünet
Wolfgang Seifen: Orgonaszimfónia – Allegro Vivace, Andante cantabile, Scherzo, quasi Danse macabre, Adagio espressivo, Finale
Improvizáció a közönség által megadott témákra

Wolfgang Seifen (orgona)
Moderátor: Szabó Balázs

Kifogyhatatlan kreativitás – írta Wolfgang Seifen koncertjéről egy lenyűgözött kritikus, és ha megnézzük a német orgonaművész műsorát, talán kicsit féltjük is: lehetséges-e ennyi rögtönzést vállalni egy estére, ráadásul ennyiféle stílusban? A hatvannégy éves muzsikusért azonban nem kell aggódnunk, ő ebben van otthon, számára az improvizáció az éltető közeg. Kivételes muzikalitásának, rendkívüli alkotói szabadságának és bámulatos technikájának köszönhetően bármilyen témából képes felépíteni egy tökéletesen arányos és izgalmas zeneművet, itt és most, a fülünk hallatára. Valódi szaktekintély ő ebben a műfajban, joggal mondhatjuk, hogy Európa egyik legjobbja, aki három évtizede tanítja is az improvizációt német zeneművészeti főiskolákon. Sokoldalúságát jelzi, hogy számos művet át is dolgozott orgonára, valamint komponál, többek között ünnepi misét írt XVI. Benedek pápa nyolcvanadik születésnapjára. A nagyszerű művész szólóestjét az teszi még különlegesebbé, hogy betekintést is enged műhelyébe, beavatva minket az improvizáció születésének kulisszatitkaiba, rejtelmeibe.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy Wolfgang Seifen orgonaestjének időpontja megváltozik. A koncertet 2021. január 26-án 19.30-kor rendezzük meg a Zeneakadémia Nagytermében, változatlan műsorral. A március 17-re megváltott jegyek és bérletek érvényesek a január 26-i koncertre.

Szíves megértésüket köszönjük.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 800, 2 300, 2 900 Ft