Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Mózes Tamara & Nagy János duó

2020. december 2. 19.00-21.00

Nagyterem

Jazz itt!

Mózes Tamara & Nagy János duó A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Jazz-Cosmos

Csak közvetítés – Zeneakadémia Online Koncertterem

Mózes Tamara: Cross folk
Nagy János: 14.
Nagy János: Waltz
Nagy János: Levél
Nagy János: Hat Nap
Nagy János: Vallomás
Nagy János: Samu
Fred Hersch: Heartsong

Mózes Tamara (ének, billentyű), Nagy János (zongora, billentyűk)

A Sacem-díjas zongorista-énekesnő, Mózes Tamara és az Erkel-díjas zeneszerző-zongoraművész, Nagy János közös, ének-zongora felállású produkciójában az elektronikus és akusztikus, az atmoszférikus és ritmikus, a komponált és az improvizatív elemek vegyülnek, ezzel kozmikus hangzásokat létrehozva. A hangszerelés időnként olyan különleges instrumentumokkal is bővül, mint a seaboard vagy a keytar. Éteri, csodálatos zenéjük a művészek hasonló karakterének is köszönhető: mindketten a lehető legmélyebb rétegekig ismerik a zenét, mindemellett sikeres és neves pedagógusok is. A milánói világkiállítás, a brüsszeli Music Village és a Magyar Rádió Márványterme után a Zeneakadémia Solti termében is bemutatkozik e ragyogó duó, repertoárjukban saját szerzemények és ismert darabok is helyet kapnak.
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Stream jegyár:

500 Ft; Támogatói jegy: 4 000 Ft