Az ízlés valaminek a tagadása. A zseni állít, mindig csak állít.

Liszt Ferenc
Győri Noémi, Langer Ágnes, Bársony Péter és Kokas Dóra

2021. március 14. 19.30-22.00

Nagyterem

Kamarazene karnyújtásnyira 2021 tavasz

Győri Noémi, Langer Ágnes, Bársony Péter és Kokas Dóra A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Elmarad

Haydn: 61. (d-moll) vonósnégyes, Hob. III:76 [op. 76/2] („Quintenquartett”) (Győri Noémi átirata fuvolanégyesre)
Mozart: 1. (D-dúr) fuvolanégyes, K. 285

SZÜNET

Haydn: 64. (D-dúr) vonósnégyes, Hob. III:79 [op. 76/5] (Győri Noémi átirata fuvolanégyesre)
Mozart: 3. (C-dúr) fuvolanégyes, K. 285b

Győri Noémi (fuvola), Langer Ágnes (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Kokas Dóra (cselló)

Nem először játszik együtt, közös koncerten ez a négy művész, ám ez a tény a legkevésbé sem csökkenti, épp ellenkezőleg, csak tovább fokozza az esemény vonzerejét. Aki ugyanis már hallotta együtt muzsikálni a fuvolás Győri Noémit és vonós kollégáit, Langer Ágnest, Kokas Dórát és Bársony Pétert, az tudja: nem akármilyen kamarazenei élmény ígérkezik majd karnyújtásnyira. Akárcsak tavaly januári márványtermi hangversenyükön, ezúttal is Haydn és Mozart művek szerepelnek majd a programban – ezek képezik hamarosan megjelenő, Flute Quartet című lemezük anyagát is. Míg előbbi szerző eredetileg vonósnégyesnek írta a darabjait – és Győri Noémi írta át fuvolára az első hegedű szólamát –, addig utóbbi komponista valóban a fúvós hangszert használta vezető szólamként.

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetőinek döntése alapján a Zeneakadémián március 8-24. nem rendezünk élő közvetítéseket tekintettel a romló járványhelyzetre.

Köszönjük megértésüket!

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.