Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
A Zene szabadsága

2022. november 5. 19.30-21.00

Nagyterem

A Zene szabadsága

Cziffra György emlékkoncert

Szereplőváltozás

Lakatos Mónika (ének), Dresch Mihály (szaxofon), Balázs János (zongora)

Műsor és fellépő változás! Sajnálattal értesítjük kedves közönségünket, hogy az előzetesen meghirdetett koncert Szakcsi Lakatos Béla halála miatt módosul. A Kossuth-díjas zongoraművész fájón fog hiányozni ezen az estén mindannyiunknak, ahogy a teljes magyar kulturális és zenei életnek is. Művészetét, egyéniségét helyettesíteni, pótolni nem lehet, ezért a koncertet a három művész – Lakatos Mónika, Dresch Mihály és Balázs János - Szakcsi Lakatos Béla emlékének is ajánlja. Különböző zenei műfajokat képviselő kiváló Kossuth-díjas művészek lépnek színpadra a Cziffra György születésének 101. évfordulója alkalmából rendezett emlékesten. Ezen a jeles napon megtörténik a varázslat a színpadon; a klasszikus zene a népzene a jazz és a cigányzene fúziójából egyszeri és megismételhetetlen produkció születik. Az est Cziffra Györgyöt és az improvizáció művészetét ünnepli. Az előadók egymás stílusában, a műfaj sokszínű lehetőségeit előtérbe helyezve, új zenei világot teremtenek, ahogy tette ezt maga Cziffra is kivételes improvizációs képességével, sokoldalúságával és nyitottságával.

Műsor és fellépő változás!

Sajnálattal értesítjük kedves közönségünket, hogy az előzetesen meghirdetett koncert Szakcsi Lakatos Béla halála miatt módosul. A Kossuth-díjas zongoraművész fájón fog hiányozni ezen az estén mindannyiunknak, ahogy a teljes magyar kulturális és zenei életnek is. Művészetét, egyéniségét helyettesíteni, pótolni nem lehet, ezért a koncertet a három művész – Lakatos Mónika, Dresch Mihály és Balázs János - Szakcsi Lakatos Béla emlékének is ajánlja.

 
 

Rendező:

Cziffra György-emlékév

Támogató:

A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

 

Jegyár:

2 000, 4 000, 5 000, 6 000, 8 000 Ft