Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
A Duo Domo kamaraestje

2023. november 11. 19.00-21.00

Solti terem

Y generáció

A Duo Domo kamaraestje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Hartmann Domonkos és Csabay Domonkos

Strohl: Magány
Strohl: Nagy dramatikus szonáta („Titusz és Bereniké”)

SZÜNET

Schumann: Liederkreis, op. 39 – 1. In der Fremde, 5. Mondnacht, 6. Schöne Fremde, 9. Wehmut, 10. Zwielicht, 11. Im Walde, 12. Frühlingsnacht
Schumann: Fantáziadarabok, op. 73
Thomas Adès: Lieux retrouvés

Duo Domo: Hartmann Domonkos (cselló), Csabay Domonkos (zongora)

Még csak négy éve muzsikálnak együtt, de már két rangos megmérettetést is megnyert Hartmann Domonkos és Csabay Domonkos duója: a Lyoni Nemzetközi Kamarazenei Versenyt és a Birminghami Nemzetközi Zongora- és Kamarazene-fesztivál versenyét, ezenfelül hat év különbséggel mindketten elnyerték a Junior Prima Díjat. Hartmann Domonkos a budapesti Zeneakadémián Rohmann Ditta és Kokas Dóra növendéke, mellette pedig Bécsben is tanul Várdai Istvánnál. Csabay Domonkos a Zeneakadémián, majd a salzburgi Mozarteumban és a Royal Birmingham Conservatoire-ban tanult, jelenleg a győri Széchenyi Egyetem művésztanára és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusza. Formációjuk létrejötte elsősorban hasonló zenei nevelésüknek, ízlésüknek és gondolkodásmódjuknak, valamint a kamarazene iránti kölcsönös elkötelezettségüknek köszönhető. Hartmann Domonkos szerint „komolyan kell venni, ha az ember olyan partnerre talál, akivel jól tud együtt dolgozni”, elmélyült és hosszútávra tervezett együttműködésük jele, hogy már közös lemezen is dolgoznak. Solti termi műsoruk három szerzőre fókuszál: rövid lírikus kompozíciót és Racine-drámát feldolgozó szonátát hallhatunk az itthon még kevéssé ismert francia zeneszerzőnőtől, a Debussy-kortárs Rita Strohltól, majd az érett romantikus Robert Schumann dalai és néhol dalszerű fantáziadarabjai szólalnak meg, végül Thomas Adès brit zeneszerző 2009-es kompozíciójának különböző természeti képeivel és ördögi kánkánjával zárul az este.
Kedves Közönségünk! Sorozatoktól független kedvezményrendszert kínálunk saját szervezésű koncertjeinkre

Az elérhető kedvezmények:

  • két különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 10% engedmény;
  • három különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 15% engedmény;
  • négy vagy több különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 20 % engedmény a vásárlás végösszegéből.
  • Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrált vásárlók ezeken felül további 5% kedvezményben részesülnek.

 

Hallgasson bele a Duo Domo játékába a 2022-es Lyoni Nemzetközi Kamarazenei Versenyen:

 

 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 500 Ft

Sorozat:

Y generáció

A sorozat további eseményei: