Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Zeynep Üçbaşaran zongoraestje

2024. október 17. 19.00-21.00

Solti terem

A magyar–török kulturális évad koncertje

Zeynep Üçbaşaran zongoraestje

della Sudda művei

della Sudda: In der Hängematte
della Sudda: G-dúr mazurka
della Sudda: A-dúr mazurka-caprice
della Sudda: D-dúr menüett
della Sudda: Esz-dúr románc
della Sudda: Wiegenlied; Wiegenliedchen; Ballade
della Sudda: Petite Valse
della Sudda: Aubade
della Sudda: Ländliche Mazurka
della Sudda: Gondoliera funebre; Sonntagsglocken; Barcarolle – Sérénade
della Sudda: Desz-dúr keringő

Zeynep Üçbaşaran (zongora)

Zeynep Üçbaşaran török zongoraművész Magyarországon is csiszolta hangszeres tudását: 1987 és 1994 között a budapesti Zeneakadémián tanult Zempléni Kornél, Nemes Katalin, Kecskés Balázs és Lantos István növendékeként. Utoljára 2012-ben járt hazánkban, a Miskolci Operafesztiválon tartott Liszt-estjével lenyűgözte a közönséget és a kritikusokat egyaránt. Budapesti koncertjén egy Liszt-tanítvány, Francesco (Faik Bey) della Sudda (1859–1940) kompozícióit szólaltatja meg. Della Sudda olasz származású isztambuli neves gyógyszerész családba született, és az 1880-as évek elején tanult pár évig Lisztnél, majd 1894–95-ben hangversenykörutat adott Nagy-Britanniában, ahol a „nagy török zongorista” jelzővel illette őt a sajtó. Zeynep Üçbaşaran tolmácsolásában rövid karakterdarabokat hallhatunk a zongorista-zeneszerző tollából.

 

2024. május 15. és 31. között 15% kedvezményt biztosítunk minden, szeptember 1. után megrendezett koncertünkre mennyiségtől függetlenül. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrált vásárlók további 5% kedvezményt vehetnek igénybe.

 

Rendező:

Törökország Budapesti Nagykövetsége, Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 900 Ft