Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György
Oakland Symphony Youth Orchestra

2023. július 12. 19.00-21.00

Nagyterem

Oakland Symphony Youth Orchestra

Jessie Montgomery: Starburst
Suk: Scherzo fantastique, op. 25
Sibelius: d-moll hegedűverseny, op. 47 – 3. Allegro, ma non tanto

SZÜNET

Ives: A megválaszolatlan kérdés
Prokofjev: Rómeó és Júlia – válogatás az 1. és 2. szvitből, op. 64b/c

Oakland Symphony Youth Orchestra
Vezényel: Omid Zoufonoun

Az Egyesült Államok egyik legkiválóbb ifjúsági zenekara az Oakland Symphony Youth Orchestra, kiemelkedő zenei programját az Amerikai Zeneszerzők, Szerzők és Kiadók Társasága (American Society of Composers, Authors, and Publishers) számos elismeréssel és díjjal méltányolta már. Az együtest alkotó mintegy 90 tehetséges (12 és 22 év közötti) zenésznövendék a San Francisco-öböl térségének több mint 30 városából, összesen 46 iskolából csatlakozik az ifjúsági zenekarhoz. Minden évadban számos klasszikus és ifjúsági koncertet adnak, három évente pedig nemzetközi turnén vesznek részt. Az együttes zenei igazgatója és karmestere Omid Zoufonoun, aki kiváló pedagógus és díjnyertes zeneszerző is. Célja, hogy az édesapja, Ostad Mahmoud Zoufonoun vezetésével tanult perzsa zenei örökséget ötvözze a harmónia és a hangszerelés nyugati gyakorlatával. Dél-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland után idén egy kelet-európai koncertturné keretén belül látogatnak el hazánkba.

Rendező:

Contact Travel Service Kft

Jegyár:

A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: regisztracio.koncert@gmail.com