A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
Varázshang – Hamucsellócska

2022. november 19. 11.00-13.00

Zeneakadémia, Kupolaterem

kamara.hu – Saját szoba

Varázshang – Hamucsellócska A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Simon Izabella gyerekműsora 6–11 éveseknek

Haydn, Mozart, Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Anne Dudley–Steven Isserlis művei

Szerkesztő-műsorvezető, zongora: Simon Izabella
Csővári Csilla (ének), Várjon Dénes (zongora), Osztrosits Éva, Satoko Kakutani (hegedű), Koppán Kata (brácsa), Karasszon Eszter (cselló)
Meseillusztáció: Várjon Liána

A Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja – melynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes, fellépői pedig a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai – minden alkalommal tart zenés foglalkozást a legfiatalabb látogatók számára. Az esti koncerteken a női alkotók és előadók kerülnek középpontba, így nem véletlen, hogy az idei gyerekprogramon Hamupipőke alakjára esett a választás, akit a cselló személyesít meg. A mese több más nőalakja is megelevenedik: a két civakodó mostohanővér a hegedűk, valamint a jóságos keresztanya a brácsa szólamában. A zenét az Oscar-díjas Anne Dudley jegyzi, míg szövege a kamara.hu közönsége által is jól ismert, rendkívül sokoldalú csellista, Steven Isserlis szerzeménye. A történetet további zeneszerzők muzsikája egészíti ki, többek közt a fesztivál Levélbeszélgetések című koncertjén már megidézett Clara Schumann és Fanny Mendelssohn. A kicsiket és nagyokat egyaránt a mese és a zene csodálatos birodalmába elkalauzoló utazás megálmodója, a program szerkesztője és műsorvezetője ezúttal is Simon Izabella lesz, aki a gyerekek nyelvén tökéletesen értő művészként irányítja majd az eseményeket. A zene és a társművészetek varázsvilágát feltáró műsornak a gyerekek nemcsak hallgatói, de aktív részesei is lehetnek.
Kedves Közönségünk! Sorozatoktól független kedvezményrendszert kínálunk saját szervezésű koncertjeinkre

Az elérhető kedvezmények:

  • két különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 10% engedmény;
  • három különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 15% engedmény;
  • négy vagy több különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 20 % engedmény a vásárlás végösszegéből.
  • Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrált vásárlók ezeken felül további 5% kedvezményben részesülnek.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900 Ft

Sorozat:

kamara.hu