Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Ránki Dezső és a Keller Kvartett

2022. november 3. 19.30-22.00

Nagyterem

Négyszer négyes plusz egy 2022

Ránki Dezső és a Keller Kvartett A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Elmarad

Schubert: A-dúr („A pisztráng”) zongoraötös, D. 667

SZÜNET

Sosztakovics: 8. (c-moll) vonósnégyes, op. 110
Csajkovszkij: 1. (D-dúr) vonósnégyes, op. 11

Ránki Dezső (zongora)
Keller Kvartett: Keller András, Környei Zsófia (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

Akadnak koncertek, ahol olyan kiváló zenészek lépnek fel, hogy a hallgatónak mindegy is, mit játszanak. Aztán vannak azok a hangversenyek, ahol akkora kedvencek szólalnak meg, hogy oda se figyelünk, kik a közreműködők. Végül van az az est, amikor a kétszeres Kossuth-díjas Ránki Dezső zenél az 1987-ben alakult Keller Kvartettel, és három remekművet tűznek a műsorukra. A programot az az öttételes Pisztrángötös nyitja, amely hegedű-brácsa-cselló-nagybőgő-zongora apparátusával addig ismeretlen formációt dobott be a köztudatba, és amelynek variációs tételében Schubert egy korábbi népszerű dalát is feldolgozta. Ugyancsak magától idéz leghíresebb vonósnégyesében Sosztakovics – csak jóval több művéből. Végül még egy orosz vonósnégyes, Csajkovszkij a műfajban tett első próbálkozása és legnagyobb sikere zárja a koncertet.

Tisztelt Közönségünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Ránki Dezső és a Keller Kvartett 2022. november 03-i hangversenye elmarad.

A jegypénztárban vásárolt jegyeket a koncert napjáig váltjuk vissza a vásárlás helyszínén. Online vásárolt jegyek esetében jegyértékesítő partnerünk automatikusan visszautalja a jegyek árát, Önöknek ezzel nincs teendője. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a SZÉP-kártyával vásárolt jegyek vételárát csak a SZÉP-kártyára áll módunkban visszautalni.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Zeneakadémia Közönségszolgálat

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont