Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Amadinda Percussion Project/1

2022. november 3. 19.00-21.30

Solti terem

Itt és most

Amadinda Percussion Project/1 A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Holló Aurél – Váczi Zoltán: Hagyományok I. – A SIKERSZÁM… / beFORe JOHN7
Debussy: Metszetek – 1. Pagodák
Bartók: 4. vonósnégyes, BB 95 – 4. Allegretto pizzicato
Bob Becker: Unseen Child
J. S. Bach: C-dúr csembaló-kettősverseny, BWV 1061 – 1. tétel
Bob Becker: Mudra

SZÜNET

Debussy: Gyermekkuckó – 6. Golliwogg’s Cakewalk
Joplin: The Ragtime Dance
Norvo: Knockin’ on Wood
Emmanuel Séjourné: Martian Tribes
Elliot Cole: Postludes No. 6 & 8

Amadinda együttes: Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán (ütőhangszerek)
Amadinda Percussion Project: Láposi Dániel, Hencz Kornél, Onozó Dávid, Siptár Bence, Burcsik Dávid, Urbán Kristóf, Simon András, Mohácsi Benjámin (ütőhangszerek)
Sirokai Mátyás (ütőhangszerek)

Past & Future 2022. november 3. Zeneakadémia 2022. november 10. Indianapolis (IN) USA Egy héttel az Amadinda és az Amadinda Percussion Project közös, indianapolisi fellépése előtt, a Zeneakadémián is elhangzik az a műsor, amellyel az Amadinda a világ legnagyobb szakmai rendezvényén, a Percussive Arts Society International Convention rendezvénysorozatának egyik kiemelt eseményén búcsúzik a nemzetközi ütőhangszeres közösségtől. Az Amadinda együttes tagjai Budapesten és az USA-ban is a legtehetségesebb fiatal magyar ütőhangszeresekkel együtt lépnek színpadra. Az Amadinda Ütőegyüttes több mint három és fél évtizedes pályája a modern hangszeres előadó-művészet történetének különösen gazdag és nemzetközi kisugárzású fejezete. A hozzá fogható korszakos formációk esetében általában az új művek bemutatóinak számát, az együttessel szoros kapcsolatban álló zeneszerzők hosszú névsorát, valamint azokat a műveket szoktuk felemlegetni, melyek a bemutatásuk óta eltelt időszakban a klasszikus művekkel összevethető játszottságra, népszerűségre tettek szert. Ritkábban esik szó azonban egy, talán mindennél lényegesebb szempontról, arról, hogy e formációk olykor generációkat felnevelő, generációk ízlését, felkészültségét meghatározó műhelyekké is válnak. Az Amadinda immár évtizedek óta ilyen műhely. Az együtteshez a legkülönbözőbb módon kötődő tanítványok az elmúlt évtizedekben a hazai ütőhangszeres előadó-művészet meghatározó képviselőivé váltak, hogy a legfontosabb nagyzenekarokban és kortárs ensemble-formációkban vigyék tovább az Amadinda szellemiségét. Az évtizedek alatt felhalmozódott tudást és tapasztalatot felelősen továbbörökítve útjára indították az Amadinda Percussion Project elnevezésű programot, amelynek keretében az együttes tagjainak irányításával és részvételével a fiatalabb muzsikus nemzedékeket is bevonják munkájukba és izgalmas kamarazenei koncertprogramokat állítanak össze együtt.
Kedves Közönségünk! Sorozatoktól független kedvezményrendszert kínálunk saját szervezésű koncertjeinkre

Az elérhető kedvezmények:

  • két különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 10% engedmény;
  • három különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 15% engedmény;
  • négy vagy több különböző koncertre szóló jegy egyidejű vásárlása esetén 20 % engedmény a vásárlás végösszegéből.
  • Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztrált vásárlók ezeken felül további 5% kedvezményben részesülnek.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

3 500, 4 900 Ft