Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Yekwon Sunwoo

2022. szeptember 29. 19.00-21.00

Solti terem

A fekete-fehér színei 2022

Yekwon Sunwoo A Zeneakadémia saját szervezésű programja

R. Strauss–Grainger: Kalandozások a Rózsalovag szerelmi duettjére
R. Strauss: Stimmungsbilder (Hangulatképek), op. 9 – 2. An einsamer Quelle (Egy magányos forrásnál), 4. Träumerei (Álmodozás), 5. Heidebild (A pusztán)
R. Strauss: h-moll zongoraszonáta, op. 5
SZÜNET
Respighi: Hat zongoradarab
Debussy: Metszetek
Debussy: A boldog sziget
Debussy: Clair de lune
R. Strauss: Morgen, op. 27/4

Yekwon Sunwoo (zongora)

Yekwon Sunwoo a világ egyik legrangosabb zongoraversenyének győzteseként robbant be a zenei életbe: 2017-ben megnyerte a Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyt. Az akkor huszonnyolc esztendős dél-koreai művész negyvenhárom ország mintegy háromszáz versenyzője közül bizonyult legjobbnak, vagyis kellett lennie valaminek, ami kiemeli őt még a legnagyszerűbbek közül is. Egyik ilyen ismertetőjegye alighanem a különleges ízlés és felfedezésvágy, amely zeneakadémiai bemutatkozó koncertjének műsorából is egyértelműen kitetszik. A hangverseny első részében a késő romantika – főként zenekari művei és operái révén számontartott – zeneszerzőjének, Richard Straussnak a fiatalkori és kevésbé ismert kompozícióit játssza, majd az 1903–1905 közötti évekre irányítva a fókuszt a zenei impresszionizmus különféle iskoláit képviselő szerzők alkotásait szólaltatja meg: Respighi szinte elfeledett zongoradarabjait, valamint Debussy igazi hangvarázsban részesítő remekműveit.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 900, 3 900 Ft

Sorozat:

A fekete-fehér színei

A sorozat további eseményei:

2024. 04. 27
19:00
A fekete-fehér színei

Nagy Péter

Beethoven, Schumann, Bartók

Solti terem

2024. 05. 3
19:00
A fekete-fehér színei

Balog Alexandra

Beethoven, Berg, Schumann

Solti terem