Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz
Párniczky András DLA zárókoncertje

2022. szeptember 13. 19.00-21.00

Solti terem

Párniczky András DLA zárókoncertje A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Párniczky Quartet: Bartók electrified – részletek
Bartók – Párniczky András Gábor: Medvetánc
Bartók – Párniczky András Gábor: Csónakázás
Bartók – Párniczky András Gábor: Sebes
Bartók – Párniczky András Gábor: Alátevés
Bartók – Párniczky András Gábor: Falusi tréfa
Bartók – Párniczky András Gábor: Nagy szekundok
Bartók – Párniczky András Gábor: Frusztráció
Bartók – Párniczky András Gábor: Bolgár ritmus

Párniczky Quartet: Párniczky András (gitár), Bede Péter (szaxofon, tárogató), Gyányi Marcell (nagybőgő), Baló István (dob)

A Párniczky Quartet teljesen egyedi megszólalása egyformán gyökerezik a jazzben, a kortárs klasszikus-, és a magyar népzenében. A zenekar azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy megszólaltassa Bartók Béla darabjainak átdolgozásait; a szerző művészi világa termékenyen hat improvizációikra. A zenekarvezető Párniczky András társaival, a fúvós hangszereken játszó Bede Péterrel és Baló István dobossal együtt 300-nál is több koncerten lépett már fel itthon és a világ számos országában olyan helyszíneken, mint a New York-i Guggenheim Múzeum, a brüsszeli Bravo Művészeti Fesztivál, az athéni Technopolis Jazz Fesztivál vagy a Klezmor Fesztivál Bécsben. Hozzájuk csatlakozott Gyányi Marcell bőgős (Dresch Quartet, W69), aki hangszerének nemcsak Magyarországon, de Európában is elismert fiatal képviselője. A négyes fogatnak a BMC gondozásában 2018-ban jelent meg Bartók electrified címmel első albuma.

Rendező:

LFZE Doktori Iskola

Jegyár:

Díjtalan belépő igényelhető a Zeneakadémia honlapján és jegypénztárában legkorábban a koncert előtt egy hónappal.