Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója
Délutáni koncert 3.

2022. augusztus 29. 17.00-18.30

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

IV. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia

Délutáni koncert 3.

Georgy Tchaidze szólókoncertje

Schubert: f-moll impromptu, D. 935/1
Beethoven: 29. (B-dúr) zongoraszonáta, op. 106 („Hammerklavier”)

Georgy Tchaidze (zongora)

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén negyedik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és az idén megalapított New Millennium Nemzetközi Akadémia is. Az orosz származású művész, Georgy Tchaidze a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál visszatérő vendége debütálása óta. A számos nemzetközi díjat elnyert fiatal művész a világ legnevesebb koncerttermeinek vendégeként adott emlékezetes hangversenyeket világhírű művészek partnereként. A Moszkvai Konzervatóriumban tanult Szergej Dorenszkij professzor osztályában. 2009-ben megnyerte a Honens Nemzetközi Zongora Versenyt nagydíját, és azóta Európa, Észak-Amerika és Ázsia számos országában koncertezett, mint például a Berlini Konzerthausban, a torontói Glenn Gould Studióban, az amszterdami Het Concertgebouw-ban, Pekingben a National Center for the Performing Arts-ban, Shanghaiban az Oriental Arts Centre-ben, és New Yorkban a Carnegie Hall Zankel termében. 2015 nyarán Georgy Tchaidze első helyezést ért el a 4. Top of the World Nemzetközi Zongoraversenyen a norvégiai Tromsoban. Ezt követően felkérték, hogy Sir Schiff Andrást helyettesítse a Lofoten Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon. A berlini Művészeti Egyetemen fejlesztette tovább tudását Klaus Helwig vezetésével. Azóta Németországhoz kötődik az élete, ahol Georgy több mint 10 éve él.
A Cziffra György-emlékévvel közös koncert.  A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően valósul meg.
 

Rendező:

New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, Cadenza Művészeti Ügynökség

Támogató:

Support Excellence, NKA, MMA, Suha Péter Photography, Visegrad Fund

Jegyár:

2 500 Ft ( Diák-nyugdíjas jegy 1 500 Ft )