Kodály módszere zseniális. … Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik.

Solti György
Han Chi Ho zongoraestje

2022. július 2. 19.00-21.00

Solti terem

Han Chi Ho zongoraestje

Egzotizmus

Debussy: Prelűdök – I/8. A lenhajú lány, I/5. Anacapri dombjai, II/8. Ondine, II/12. Tűzijáték, I/10. Az elsüllyedt katedrális
Ravel: Gaspard de la nuit
SZÜNET
Albéniz: Ibéria, 1. és 2. kötet

Han Chi Ho (zongora)

„…Precíz játéka időnként Glenn Gouldot idézi, összhatás tekintetében ugyanakkor a Beethoven-virtuóz Wilhelm Kempffre emlékeztet. Aprólékosan differenciált Beethoven-előadásában egyszerre van jelen a finom árnyaltság és a mennydörgő hangerő, valamint a világot átölelő nagylelkűség…” (Paul Schäufele/Süddeutsche Zeitung, Németország, 2021). Han Chi Ho a Hannoveri Zene-, Színművészeti és Médiatudományi Egyetem zongoraművész képzésén végzett. A németországi székhelyű koncertzongoristát széles repertoárral rendelkező, különleges előadóként tartják számon, aki húszéves korára már egyéni előadói stílussal szerzett magának hírnevet a német klasszikus zene színterén. Bécsben és Bonnban Beethoven-versenyen, Dortmundban pedig Schubert-versenyen ért el kiváló helyezéseket. 2014-ben a németországi ARD Nemzetközi Zenei Versenyen közönségdíjas lett, emellett a verseny alkalmából komponált darab legjobb interpretációjának járó díjat is hazavihette. Dél-Koreában a Szöuli Nemzetközi Zenei Versenyen első helyet, az amerikai Gina Bachauer Nemzetközi Zongoraversenyen ezüstérmet, a 2016-os Erzsébet Királyné Versenyen pedig negyedik helyet szerzett. Idén, 2022-ben a legrangosabb zenei versenyként ismert Orléans-i Nemzetközi Zongoraversenyen harmadik lett modern zene kategóriában, emellett a Yun Isang különdíjat is elnyerte. Szólistaként olyan nemzetközi zenei fesztiválokon szerepelt, mint a Cervo Nemzetközi Zenei Fesztivál, a Ruhr Zongorafesztivál, a Kissinger Sommer Zenei Fesztivál, a Comói-tó Zongorafesztiválja, az Erneni Zenefalu fesztivál vagy a Deer Valley Zenei Fesztivál. Emellett olyan vezető zenekarokkal lépett fel, mint az Osztrák Rádió Szimfonikus Zenekara, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Belga Nemzetközi Zenekar, a Dortmundi Filharmonikusok, a Kölni Sinfonietta vagy a Müncheni Kamarazenekar. A Koreai Kulturális Központ második rezidens művészeként a 2022/2023-as évadban összesen négy előadás keretében mutatja be szólistaként művészetét a magyar közönségnek.

Rendező:

Koreai Kulturális Központ

Jegyár:

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ hungary.korean-culture.org és a koreaikultura@koreaikultura.hu e-mail címen.