Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György
Kelemen Barnabás és barátai – FAB Ensemble

2022. április 20. 19.30-22.00

Nagyterem

Kelemen Barnabás és barátai – FAB Ensemble

Ferences jótékonysági est az autizmussal élőkért

J. S. Bach: 3. (G-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1048
Brahms: 3. (c-moll) zongoranégyes, op. 60

SZÜNET

Schubert: C-dúr vonósötös, D. 956

Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Kelemen Gáspár, Marley Erickson, Maxim Rysanov (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Fenyő László, Kokas Dóra, Rohmann Ditta (cselló), Fejérvári Zsolt (bőgő), Csalog Gábor (zongora), Dinyés Soma (csembaló)
Moderátor: Becze Szilvia

A Ferences Jótékonysági Estek sorozatát 2009-ben indította el a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. Az általában januárban megrendezésre kerülő esemény bevételeit egy – a ferencesek által megvalósuló – szolgálat támogatására fordítják. A legismertebb magyar hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin, valamint barátaik, a FAB Ensemble állították össze a műsort: Bach, Brahms és Schubert művei csendülnek fel az est folyamán. A nem mindennapi kamarazenei felállás igazi csemegének ígérkezik a zeneszerető közönségnek. Az elmúlt években a Zeneakadémián tartott rendezvényeket kifejezetten az autizmussal élők megsegítésére ajánlották. A Ferences Jótékonysági Est mindig az elesettekhez, a nélkülözőkhöz való odafordulásra szeretné felhívni a figyelmet, így idén a közelünkben zajló szomorú események miatt a szervezők kettős célt fogalmaztak meg: úgy döntöttek, hogy az est bevételeinek egy részét ezúttal a ferencesek által működtetett Nagyszőlősi Szent Teréz Rehabilitációs Központnak ajánlják, ahol testi és/vagy szellemi fogyatékkal élő gyermekeket nevelnek. A szervezők fontosnak tartják, hogy a háború okozta nehézségek közepette ott legyen az emberek figyelme a kiszolgáltatottabb gyermekeken is. A Ferences Jótékonysági Est két védnöke dr. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz.

Rendező:

Ferences Rendtartomány, Fesztivál Akadémia Budapest

Jegyár:

2 900, 4 100, 5 200, 6 500 Ft