Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
Werner & Rameau

2022. január 26. 19.30-22.00

Nagyterem

Cziffra100

Werner & Rameau

Elmarad

Werner: Der verlorne Sohn (magyarországi bemutató)

SZÜNET

Rameau: Adonis (Les surprises de l’Amour)

Paulin Bündgen, Chantal Santon-Jeffery, Bernhard Berchtold, Stephan MacLeod, Christian Immler, Hasnaa Bennani, Szutrély Katalin (ének)
Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korhű hangszereken)
Vezényel: Stephan MacLeod

Gregor Joseph Werner (1693–1766) a magyar zenetörténet egyik legjelentősebb komponistája, a 18. századi magyar egyházi zene megkerülhetetlen alakja. 1728-tól az Esterházy-család udvari Kapellmeistere, mely poszton Joseph Haydn közvetlen elődje. Munkája főként az egyházzene területét érintette, tizenkilenc német nyelvű oratóriuma van, melyek egyike a koncerten elhangzó Der verlorne Sohn. Cziffra György életművének szerves részét alkotta a francia barokk billentyűs zene, többek között Jean Philippe Rameau kompozíciói. Az egyik leghíresebb francia zeneszerzőt, zeneelméleti géniuszt hangszeres szóló- és kamarazenéi mellett elsősorban operái tették híres zeneszerzővé. Az 1748-ban bemutatott „Les surprises de l’Amour” című operájának második felvonását, az „Adonis”-t a korabeli források szerint önállóan is előadták az udvarban. A szerelem és szűziesség ellentétében őrlődő szereplők életét az istenek alakítják és irányítják, végül a nézőközönség kedvére formálva a történetet.
 
 

Sajnálattal értesítjük Közönségünket, hogy a ma estére a Cziffra100 keretében meghirdetett Werner&Rameau című koncert betegség miatt elmarad.

Az online vásárolt jegyek összegét az Interticket automatikusan visszautalja, a jegypénztárban vásárolt jegyek árát a vásárlás helyszínén legkésőbb 2022. február 8-ig visszaválthatják.

Köszönjük szíves megértésüket!

 
 
 
 

Rendező:

Cziffra György-emlékév, Haydneum - Magyar Régizenei Központ

Jegyár:

2 400, 3 600, 4 800, 5 900 Ft