Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Duo SeRa 10

2022. január 20. 19.00-21.00

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Duo SeRa 10 A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Seleljo Erzsébet és Razvaljajeva Anasztázia koncertje

Időpontváltozás

Bumcke: Notturno, op. 45
Ida Gotkovsky: Eolienne
Virágh András Gábor: Waves
Debussy: Gyermekkuckó – részletek (Georges Lambert és Seleljo Erzsébet átirata)
Erkki-Sven Tüür: Prints (Seleljo Erzsébet átirata)
Barry Cockroft: Melbourne Sonata

Seleljo Erzsébet (szaxofon), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa)

Elsőre talán szokatlannak hat a hárfa és a szaxofon társítása, tíz évvel ezelőtt azonban – tulajdonképpen egy véletlen találkozásnak köszönhetően – Razvaljajeva Anasztázia és Seleljo Erzsébet azonnal tudta, hogy ez a hangszerösszeállítás hosszútávú közös munka alapja lehet. Duójukkal számos új, kifejezetten nekik írt művet mutattak be, illetve izgalmas átiratokat alakítottak ki korábban született művekből. 2014-ben már saját koncertsorozattal jelentkeztek, olyan kortárs magyar zeneszerzőktől mutattak be új kompozíciókat, mint Zombola Péter, Horváth Márton Levente, Virágh András Gábor vagy Tornyai Péter. Jubileumi koncertjükön Barry Cockroft egy éppen 10 éve komponált, eredetileg szopránszaxofonra és zongorára írt háromtételes szonátáját is előadják, melyet sokan a 21. századi kortárs szaxofonirodalom meghatározó művének tekintenek.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

Tisztelt Közönségünk! 

Seleljo Erzsébet és Razvaljajeva Anasztázia január 20-i koncertje elmarad, a hangversenyt 2022. február 25-én rendezzük meg. A megváltott jegyek érvényesek az új dátumra.

Szíves megértésüket köszönjük.

Jegyár:

2 000 Ft