Ensemble Z

2021. december 5. 19.00-21.00

Solti terem

A tehetség kötelez

Ensemble Z A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Elmarad

Gelléri András: Shifts (ősbemutató)
Baráth Bálint: Synchronphases
Kaszab Sebő: Summa Secunda
Bajnok Ádám: Echo fantázia
Láposi Dániel: Circa

SZÜNET

Lucie Nezri: for Abel
Berta Zalán: [új mű]
Fazekas Ábel: [új mű]
Siklósi Kristóf: [új mű]

Ensemble Z: Aranyosi János (cselló), Berta Zalán (basszusgitár), Burcsik Dávid (ütőhangszerek), Cseke Dániel (szaxofon), Demeter László (ütőhangszerek), Hencz Kornél (ütőhangszerek), Fazekas Ábel (klarinét), Forgó Benjámin (zongora), Korb Vanessza (hegedű), Kökény Eszter (hegedű), Láposi Dániel (ütőhangszerek), Menyhért Márton (elektromos gitár), Nyujtó Zsanett (klarinét), Siklósi Kristóf (fuvola), Siptár Bence (ütőhangszerek) Soós Előd (brácsa)

Az Ensemble Z 2016-ban alakult, két fiatal zeneakadémiai hallgató, Láposi Dániel és Siklósi Kristóf kezdeményezésére. Olyan zenészcsoport kialakítására törekedtek, melyben klasszikus zenei képzettségű előadók, jazzmuzsikusok és zeneszerzők vesznek részt, hogy eleven kapcsolatokat építsenek ki különböző műfajok és eltérő gondolkodású alkotóművészek között. A Solti teremben olyan műsorral lépnek fel, melyben – a szólóművektől a nagyobb ensemble darabokig – a csoport tagjai zeneszerzőként és előadóként is megmutatkozhatnak. „Sokszínű műsorra törekedtünk, a felhangzó művek a klasszikus, az afrikai népzenei, a populáris és az experimentális hagyományokból egyaránt merítenek és több ízben is számolnak az élő elektronika lehetőségeivel. Az egyes darabok jellemzően a szerzők és az együttes szoros együttműködése nyomán nyerik el végső formájukat. A szólóművek sajátossága, hogy mindegyiket az azt előadó szólista személye és hangszerjátéka ihlette.”
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

1 900 Ft