Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György
Auer Trió

2021. november 24. 19.00-21.00

Solti terem

Kamarazene karnyújtásnyira

Auer Trió A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Beethoven: 7. (B-dúr) zongoratrió, op. 97 („Főherceg”)
Dvořák: 4. (e-moll) zongoratrió, op. 90 („Dumky”)

Auer Trió: Kováts Péter (hegedű), Varga István (cselló), Fülei Balázs (zongora)

Az Auer Triót a Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész, valamint Varga István gordonkaművész alapította 2016-ban. Az együttes Auer Lipót (1845–1930) nevét vette fel, a nagyközönség előtt a veszprémi Auer Fesztiválon mutatkozott be. A trió első, Triography című, Haydn-, Beethoven- és Mendelssohn-művekből összeállított CD-je a közelmúltban jelent meg, melyet a kritika igen meleg szavakkal üdvözölt, egyként figyelve fel az előadásmód stiláris magabiztosságára, a hangszínek széles spektrumára valamint a muzsikálás magától értődő természetességére. A Rudolf főhercegnek dedikált B-dúr trió bemutatóján maga Beethoven zongorázott, ám – több korabeli beszámoló is erről tanúskodik – hallásromlása nyomasztó teherként nehezedett rá játékára. A másik mű premierjén is a szerző ült a zongoránál; a kompozíció nagy sikert aratott, és nem sokkal később egy negyven koncertből álló turnén is Dvořák játszotta a billentyűs szólamot.
 

A koncertet KÓDA követi – az előadás után kezdődő kötetlen, félórás beszélgetés a hangversenyen közreműködő előadókkal.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

2 900, 3 900 Ft

Sorozat:

Kamarazene karnyújtásnyira

A sorozat további eseményei:

2024. 12. 10
19:00
Kamarazene karnyújtásnyira

Sibelius kamarazenéje

Szabadi Vilmos, Gulyás Márta, Bársony Péter és Ludmány Sebestyén

Solti terem