A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak
Berecz Mihály

2021. október 1. 19.00-21.00

Solti terem

A fekete-fehér színei

Berecz Mihály A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Elmarad

Rameau: e-moll szvit
Ravel: Le tombeau de Couperin

SZÜNET

Debussy: Pour le piano
J. S. Bach: 6. (e-moll) partita, BWV 830

Berecz Mihály (zongora)

Elegáns és nagy formátumú művészekre jellemző Berecz Mihály választása: két barokk és két századfordulón élt alkotó műveit társítja ezen az emlékezetesnek ígérkező estén. A 18. század bámulatosan eredeti operaszerzőjének gálánsan formált, finom dallamvonalakkal ékes csembalószvitje, valamint a barokk billentyűs hangszerek nagymesterének szintén tánctételekből álló kompozíciója gyökeresen más megközelítést igényel, mint Debussy és Ravel színekben gazdag zongorazenéje. Ugyanakkor könnyen felfedezhetjük a kapcsolódást a két korszak alkotásai között, hiszen a hangversenyen elhangzó modernebb művek pont a barokk stilizált tánctételekből álló műfaját, a szvitet idézi meg. Berecz Mihály a pályakezdő nemzedék egyik legjelentősebb tehetsége, aki ezúttal is kifinomult, mégis felszabadult interpretációival nyűgözi le a közönséget.

 
 
Tisztelt Közönségünk! A koncert betegség miatt elmarad, a hangversenyt 2021. november 4-én rendezzük meg. Az október 1-re megváltott jegyek érvényesek a november 4-i koncertre.

Szíves megértésüket köszönjük.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

2 900, 3 900 Ft

Sorozat:

A fekete-fehér színei - különkiadás