Liszt szerepe a zongorajátszásban ugyanaz, mint Euklideszé a geometriában.

Alan Walker
Gadó Gábor Quintet

2021. május 15. 19.30-22.00

Nagyterem

Jazz itt!

Gadó Gábor Quintet A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Csak online

Gadó Gábor (gitár), Ávéd János (tenorszaxofon), Bacsó Kristóf (szoprán és tenorszaxofon), Halmos András (dob), Horváth Balázs (nagybőgő)

Gadó Gábor gitárművész élő legendája az európai zenei életnek. Műfajilag beskatulyázhatatlan, filozofikusan elmélyült és szabadon szárnyaló, egyedi és eredeti zenéje üstökösként robbant be az ezredforduló környéki években a köztudatba. Gadó ekkor már évek óta Franciaországban élt és alkotott. Zenéje az avantgárd és szabad stílusokban gyökerezik, ő azonban messze meghaladta ezeket a jelzőket, és kialakította a csak rá jellemző, úgynevezett Gadó-stílust, melynek számtalan követője van itthon és külföldön egyaránt. A Bobby Jaspar-díjas gitáros muzsikájával Európa és a világ legfontosabb fesztiváljain lépett fel, és közel egy tucat szólólemezt jelentetett meg. Magyarországon nagyon ritkán játszik, de ezek a koncertek mindig kirívóan fontos események hazánk zenei életében. Így lesz ez most is, mikor élvonalbeli magyar jazz-zenészekből álló kvintettjével lép fel a Zeneakadémia színpadán.
 
 
Élő közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterméből, FB oldalán és YouTube csatornáján.
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.