Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Amadinda Percussion Project

2021. február 24. 19.30-21.00

Nagyterem

Itt és most

Amadinda Percussion Project A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Csak online

J. S. Bach: C-dúr versenymű két csembalóra, BWV 1061
Dukay Barnabás: Lebegő pára a mélység színén – a kavargó esti szelekben (hangszeres motetta négy marimbára)
Couperin – Dukay Barnabás: Le tic-toc-choc, ou Les maillotins
Ravel: Couperin sírja

SZÜNET

Thierry de Mey: Musique de table
Holló Aurél – Váczi Zoltán: Hagyományok I. – A SIKERSZÁM… / beFORe JOHN7
Elliot Cole: Postludes
Takemitsu: Wings
Javier Álvarez: Metro Chabacano

Amadinda Ütőegyüttes: Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán
A Zeneakadémia jelenlegi és egykori növendékei: Láposi Dániel, Hencz Kornél, Demeter László, Siptár Bence, Burcsik Dávid, Simon András, Haász Tímea
Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar növendékei: Tóth Levente, Kerek Csombor, Madaras Zoltán (TanBorEn együttes)
Bartók Konzervatórium növendékei: Holló Mátyás, Kovács Boldizsár
Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium növendéke: Urbán Kristóf
Vezényel: Dukay Barnabás

Az Amadinda Ütőegyüttes több mit három és fél évtizedes pályája a modern hangszeres előadó-művészet történetének különösen gazdag és nemzetközi kisugárzású fejezete. A hozzá fogható korszakos formációk esetében általában az új művek bemutatóinak számát, az együttessel szoros kapcsolatban álló zeneszerzők hosszú névsorát, valamint azokat a műveket szoktuk felemlegetni, melyek a bemutatásuk óta eltelt időszakban a klasszikus művekkel összevethető játszottságra, népszerűségre tettek szert. Ritkábban esik szó azonban egy, talán mindennél lényegesebb szempontról, arról, hogy ezek az együttesek olykor generációkat felnevelő, generációk ízlését, felkészültségét meghatározó műhelyekké is válnak. Az Amadinda immár évtizedek óta ilyen műhely. Az együtteshez a legkülönbözőbb módon kötődő tanítványok az elmúlt évtizedekben a hazai ütőhangszeres előadó-művészet meghatározó képviselői lettek, hogy a legfontosabb nagyzenekarokban és kortárs ensemble-formációkban vigyék tovább az Amadinda szellemiségét. Az évtizedek alatt felhalmozódott tudást és tapasztalatot felelősen továbbörökítve útjára indították az Amadinda Percussion Project elnevezésű programot, amelynek keretében az együttes tagjainak irányításával és részvételével fiatalabb muzsikus nemzedékeket is bevonnak munkájukba, és izgalmas kamarazenei koncertprogramokat állítanak össze együtt.
 
 
Élő közvetítés a Zeneakadémia Online Koncertterméből, FB oldalán és YouTube csatornáján.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.