Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György
Lukács Miklós Cimbiózis Trió

2021. január 29. 19.00-21.00

Nagyterem

Jazz itt!

Lukács Miklós Cimbiózis Trió A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Lemezbemutató koncert

Csak online

A „Zene az időtlen percek magányából” című lemez anyagának bemutatása

Cimbiózis trió: Lukács Miklós (cimbalom), Orbán György (nagybőgő), Baló István (dob)

„Zene, az időtlen percek magányából” címmel ad lemezbemutató koncertet a Cimbiózis Trió a Solti terem színpadán. Lukács Miklós cimbalomművész Orbán György nagybőgőssel és Baló István dobossal 2013-ban alapította trióját, amely az elmúlt évek alatt hazánk egyik legsikeresebb jazzformációjává vált, köszönhetően a különleges hangszer-összeállításnak, a saját kompozícióknak és nem utolsósorban a három muzsikus egyéniségének. Az együttes neve többek közt arra is utal, hogy a kamarazenei felfogású együttesben mindhárman egyenrangú partnerként vesznek részt a zenei folyamatban, azaz nem a klasszikus szólistakíséret-elv érvényesül játékukban.
 
A koncertet a Zeneakadémia Online Koncerttermében közvetítjük és/vagy követhető Facebook és/vagy Youtube csatornánkról is.
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.