A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
Wolfgang Seifen

2021. január 26. 19.30-22.00

Nagyterem

Orgona a központban

Wolfgang Seifen A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Az improvizáció művészete

Elmarad

Wolfgang Seifen: Prelúdium, adagio és fúga (német barokk stílusban)
Wolfgang Seifen: Három karakterdarab (német romantikus stílusban) – 1. Arabesque, 2. Cantilene, 3. Rapszódia
Wolfgang Seifen: Szimfonikus fantázia és kettősfúga (késő romantikus stílusban)
szünet
Wolfgang Seifen: Orgonaszimfónia – Allegro Vivace, Andante cantabile, Scherzo, quasi Danse macabre, Adagio espressivo, Finale
Improvizáció a közönség által megadott témákra

Wolfgang Seifen (orgona)
Moderátor: Szabó Balázs

Kifogyhatatlan kreativitás – írta Wolfgang Seifen koncertjéről egy lenyűgözött kritikus, és ha megnézzük a német orgonaművész műsorát, talán kicsit féltjük is: lehetséges-e ennyi rögtönzést vállalni egy estére, ráadásul ennyiféle stílusban? A hatvannégy éves muzsikusért azonban nem kell aggódnunk, ő ebben van otthon, számára az improvizáció az éltető közeg. Kivételes muzikalitásának, rendkívüli alkotói szabadságának és bámulatos technikájának köszönhetően bármilyen témából képes felépíteni egy tökéletesen arányos és izgalmas zeneművet, itt és most, a fülünk hallatára. Valódi szaktekintély ő ebben a műfajban, joggal mondhatjuk, hogy Európa egyik legjobbja, aki három évtizede tanítja is az improvizációt német zeneművészeti főiskolákon. Sokoldalúságát jelzi, hogy számos művet át is dolgozott orgonára, valamint komponál, többek között ünnepi misét írt XVI. Benedek pápa nyolcvanadik születésnapjára. A nagyszerű művész szólóestjét az teszi még különlegesebbé, hogy betekintést is enged műhelyébe, beavatva minket az improvizáció születésének kulisszatitkaiba, rejtelmeibe.

Kedves Közönségünk,
A járványügyi helyzetre való tekintettel a hangverseny elmarad.
Köszönjük megértésüket!

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 800, 2 300, 2 900 Ft