Liszt szerepe a zongorajátszásban ugyanaz, mint Euklideszé a geometriában.

Alan Walker
Concerto Budapest

2021. január 15. 18.00-19.00

Nagyterem

Concerto Budapest

Bach évnyitó – 1. koncert

Csak onlineIdőpontváltozás

J. S. Bach: 3. (G-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1048
J. S. Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056
J. S. Bach: g-moll zongoraverseny, BWV 1058
J. S. Bach: A-dúr zongoraverseny, BWV 1055

Matan Porat (zongora)
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Matan Porat Berlinben élő nagyszerű izraeli zongoraművész 2015 óta koncertszólistaként, kamaramuzsikusként, sőt komponistaként is visszatérő vendége a Concerto Budapest együttesének. Még a jelenlegi mostoha helyzet sem gátolhatja meg őt abban, hogy együtt játsszon a Concerto Budapesttel, ezúttal Bach-muzsikát, hiszen a program a billentyűs versenyművek történetének rögtön oly bámulatos első korszakát reprezentálja majd. S egyszersmind természetesen példázni fogja a szász választófejedelmi és lengyel királyi udvari zeneszerző hajdani nevezetes virtuozitását is. Merthogy a csakis vonósokra komponált 3. brandenburgi verseny nyomában három billentyűs versenymű is felhangzik majd, méghozzá három olyan concerto, amely eredetileg más hangszerre íródott. Így a g-moll darab az a-moll hegedűversenyből lelkedzett, az A-dúr concertót a zenetudósok többnyire oboa d’amore-versenyműtől eredeztetik, s valószínűleg az f-moll koncert tételei eredetileg ugyancsak hegedűre, illetve oboára készültek.

Kedves Közönségünk,

Az eredetileg 2021. január 13., 19.30-ra meghirdetett Concerto Budapest hangversenyét 2021. január 15-én 18 órakor közvetítjük.

Köszönjük megértésüket!

Ingyenes élő közvetítés a Concerto Budapest és a Zeneakadémia honlapján, FB oldalán és YouTube csatornáján.További információ itt

Rendező:

Concerto Budapest