Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Kokas Dóra, Maxim Rysanov és Vadim Holodenko

2020. december 17. 19.30-22.00

Nagyterem

Kamarazene Nagyteremre

Kokas Dóra, Maxim Rysanov és Vadim Holodenko A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Csak közvetítés – Zeneakadémia Online Koncertterem

Beethoven: 4. (B-dúr) zongoratrió, op. 11 („Gassenhauer”) (átirat brácsára, csellóra és zongorára)
Beethoven: Alla Ingharese quasi un Capriccio, op. 129 („Harag az elveszett garas miatt”)

SZÜNET

Balogh Máté: TRIOverture
Brahms: a-moll klarinéttrió, op. 114 (a szerző átirata brácsára, csellóra és zongorára)

Kokas Dóra (cselló), Maxim Rysanov (brácsa), Vadim Holodenko (zongora)

Különleges születésnap résztvevői lehetünk: az ünnepelt nem lehet jelen, művei azonban annál inkább, hiszen örök életűek. Kétszázötven éve éppen ezen a napon született Ludwig van Beethoven, ebből az alkalomból válogatott a három fiatal muzsikus a zeneszerző alkotásaiból, illetve az ő tiszteletére, ihletésére született zenékből: a kanadai-tatár Ajrat Ismuratov darabja mellett Balogh Máté kompozíciója szólal meg, amely az itt elhangzó, sajnálatosan ritkán játszott Brahms-mű felvezetéséhez készült. Az ukrán Vadim Holodenko a 2013-as Van Cliburn Nemzetközi Zongoraverseny győztese, a romantikus zongorazene elementáris erejű tolmácsolója, Maxim Rysanov pedig szintén nemzetközi hírű muzsikus, aki honfitársához hasonlóan személyes és üdítően eredeti alkotófantáziával közelít a repertoár klasszikusaihoz. Gordonkás partnerük, Kokas Dóra, a budapesti Pablo Casals Nemzetközi Csellóverseny többszörös díjazottja, a hazai kamarazenei szcéna elismert és aktív résztvevője.
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Stream jegyár:

1 500 Ft; Támogatói jegy: 4 000 Ft