Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György
Gilbert Varga és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

2020. november 14. 19.30-22.00

Nagyterem

A zenekar mesterei

Gilbert Varga és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A Zeneakadémia saját szervezésű programja

ZAK 145

Elmarad

Weiner: Románc, op. 29
Mozart: 8. (C-dúr) zongoraverseny, K. 246
SZÜNET
Schönberg: Megdicsőült éj, op. 4 (vonószenekari változat)

Jenei Erzsébet (hárfa), Hotzi Mátyás (cselló)
Balogh Ádám (zongora)
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Gilbert Varga

145. születésnapját ünnepli a Zeneakadémia, amely 1875. novemberi alapítása óta a magyarországi zenei képzés fellegvára. Az alapító Liszt Ferenc személye közel másfél évszázad távlatából is meghatározza az intézmény küldetését. A zenetörténetben páratlan jelentőséggel bíró kompozíciói és előadóművészi pályája olyan örökség, amelyből a zeneakadémiai muzsikusképzés a mai napig táplálkozik, és amely a legmagasabb szakmai minőség mércéjéül szolgál. Ezért a minőségért dolgoznak a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarában muzsikáló hallgatók is, akik ezúttal a Zeneakadémiához ugyancsak elválaszthatatlan szálakkal kötődő Weiner Leó, illetve Arnold Schönberg egy-egy kamaradarabjának saját kezű átiratát valamint Mozart fiatalkori versenyművét szólaltatják meg a magyar származású világklasszis karmester, Gilbert Varga vezényletével. A Románc magánszólamát Hotzi Mátyás, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja, valamint Jenei Erzsébet, a Zeneakadémia Doktori Iskolájának hallgatója játssza, a zongoraverseny szólistájaként Balogh Ádámot, a Bartók Világverseny zongora kategóriájának második helyezettjét hallhatja a közönség.

Tájékoztatjuk Közönségünket, hogy az érvényben lévő utazási korlátozásokra tekintettel a koncert elmarad.

Az online vásárolt jegyeket automatikusan visszaváltjuk, a jegypénztárban vásárolt jegyek 2020. december 31-ig visszaválthatók. A bérlettulajdonosok számára a bérlethányaddal egyenértékű jegyutalványt adunk. 

Köszönjük megértésüket.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 500, 3 300, 4 100, 4 900 Ft