A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3

2020. november 4. 19.30-22.00

Nagyterem

A zenekar mesterei

Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3 A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Csak onlineSzereplőváltozás

J. S. Bach: 2. (h-moll) zenekari szvit, BWV 1067
J. S. Bach: 5. (D-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1050

SZÜNET

Schubert: 14. (d-moll) vonósnégyes, D. 810 („A halál és a lányka”) – vonószenekari átirat

Dobozy Borbála (csembaló), Oross Veronika (fuvola)
A Zeneakadémia Kamarazenekara
Koncertmester: Rolla János

A Zeneakadémia hallgatóiból álló kamarazenekar órarend szerinti projektek keretében készül fel koncertjeire. Az együttes 2020-ban háromrészes bérletben szólaltatja meg a zeneirodalom gyöngyszemeit Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész vezetésével. A sorozat zárókoncertjén két igazi Bach-slágert hallhat a közönség: először a h-moll zenekari szvitet, benne a legendás fuvolaszólóval, majd az 5. brandenburgi versenyt. A koncert végén a kamarazene-irodalom egyik leghíresebb műve, Schubert A halál és a lányka című vonósnégyese szólal meg vonószenekari átiratban. A Bach-művek billentyűs- és fuvolaszólamát az egyetem tanárai, Dobozy Borbála régizene-specialista és Oross Veronika szólaltatják meg.
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

1 500, 2 300, 3 100, 3 900 Ft