Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertje

2020. október 29. 19.30-22.00

Nagyterem

A Nemzeti Ifjúsági Kórus koncertje

Elmarad

Vezényel: Erdei Péter, Nemes László Norbert

A Nemzeti Ifjúsági Kórus 2018-ban a Kodály-emlékév alkalmából alakult meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szakmai hátterével, Erdei Péter Liszt-díjas kiváló művész és Nemes László Norbert Bartók–Pásztory-díjas karnagyok vezetésével. A magas követelményeket támasztó kiválasztás révén a Kárpát-medence minden részéből érkeztek tehetséges fiatal énekesek a kórusba, amelynek célkitűzése, hogy a nemzeti jelzőhöz méltó, magas színvonalú művészeti produkció létrehozása mellett életre szóló közösségi élményt is nyújtson a résztvevőknek. A kórus működése – jellegénél fogva – nyári projektekben valósul meg, amelyek során a koncerteket néhány napos intenzív munka előzi meg. 2020-ra, a Nemzeti Összetartozás Évére egy öt koncertből álló turnét tervezett az együttes, de az ismert körülmények felülírták az elképzeléseket. A nyári szünet helyett az őszi szünet lett a program megvalósításának időszaka, kevesebb énekessel és kevesebb koncerttel. A hatnapos közös munkát követően a Nemzeti Ifjúsági Kórus először a Zeneakadémia közönségének mutatja be magyar szerzők műveiből összeállított műsorát.

Rendező:

Kecskeméti Kodály Intézetért Alapítvány

Jegyár:

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció elérhető 2020. október 1-től a www.nemzetiifjusagikorus.hu oldalon.