Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Langer Ágnes és Fülei Balázs

2020. október 26. 19.00-20.30

Solti terem

A tehetség kötelez

Langer Ágnes és Fülei Balázs A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Műsorváltozás

Grieg: 3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45
Janáček: Hegedű-zongora szonáta
Franck: A-dúr hegedű-zongora szonáta

Langer Ágnes (hegedű), Fülei Balázs (zongora)

A ragyogó hegedűművész, Langer Ágnes, a 2017-es budapesti Bartók Világversenyen díjnyertese Fülei Balázs zongoraművésszel, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetőjével áll közösen színpadra. Ezen az estén három hegedű-zongora szonátát hallhat a Solti terem közönsége. A hangverseny elején a norvég Edvard Grieg utolsó, harmadik szonátája, a szerző egyik kedvenc műve szólal meg, amely 1886-ban készült.Leoš Janáček cseh zeneszerző pedig az első világháború kitörésének idején, 1914 nyarán írta egyetlen fennmaradt, hegedűre és zongorára készült szonátáját. A koncertet César Franck egyik leghíresebb alkotása, a szintén 1886-os A-dúr darab zárja.

 
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyár:

2 900 Ft