Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Neeme Järvi, Anna Shelest és a Concerto Budapest

2020. október 16. 19.30-22.00

Nagyterem

Neeme Järvi, Anna Shelest és a Concerto Budapest

Elmarad

Glazunov: 1. koncertkeringő, op. 47
Rubinstein: 2. (F-dúr) zongoraverseny, op. 35

SZÜNET

Rimszkij-Korszakov: 2. („Antar”) szimfónia, op. 9
Glinka: Valse-fantaisie

Anna Shelest (zongora)
Concerto Budapest
Vezényel: Neeme Järvi

Korunk nagy karmestereinek egyik doyenje, a 83. születésnapjához közelítő Neeme Järvi, akinek immár két fia, Paavo és Kristjan is a dirigensek nemzetközi élbolyához tartozik, különleges 19. századi orosz programot vezényel majd budapesti koncertjén, valamint bemutatja a budapesti közönségnek az ukrán származású, Amerikában élő zongoraművésznőt, Anna Shelestet, akivel koncerten és lemezen egyaránt előszeretettel népszerűsítik Anton Rubinstein felfedezésre érdemes zongoraversenyeit. Ezúttal az 1851-ben keletkezett 2. (F-dúr) zongoraverseny szerepel a programon: a magánszólam igazi virtuózt követel, elvégre Rubinstein önmagának szánta. Glazunov zenekari koncertkeringője is hasonlóan mutatós, míg Rimszkij-Korszakov szimfóniának és szimfonikus szvitnek egyaránt nevezett alkotása majdnem annyira ritka vendég a hazai koncerttermekben, mint Rubinstein zongoraversenyei. A virtuóz hangszerelésű darab címszereplője, Antar egy legendás arab vitéz és poéta, de a szimfóniát inspiráló gazellának és Palmyra tündérkirálynőjének is jutott szerep. A koncertet záró Glinka-mű a Strauss család keringőinek hangulatát idézve keretezi e népszerű műfajjal a műsort.
A jegyek / bérletek visszaváltása kapcsán kérjük keressék a Concerto Budapest közönségkapcsolati munkatársait az alábbi elérhetőségen:  jegy [at] concertobudapest [dot] hu

Rendező:

Concerto Budapest

Jegyár:

2 200, 3 100, 3 900, 4 800, 5 900, 7 500 Ft