Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Budafoki Dohnányi Zenekar / BDZ-nap

2020. szeptember 27. 11.00-20.00

Nagyterem

Budafoki Dohnányi Zenekar / BDZ-nap

Műsorváltozás

A Budafoki Dohnányi Zenekar egy napja: próbák, koncertek, kulisszatitkok, beszélgetések, filmvetítések – BDZ-műhely, együtt a közönséggel. A zenekar hagyományteremtő célú rendezvénye arra vállalkozik, hogy testközelből mutassa be a hallgatóknak, miként áll össze egy produkció, hogyan készülnek a zenészek a koncertekre, milyen szépségek és nehézségek jellemzik munkájukat. A zenekarvezető Hollerung Gábor személy szerint is nagy figyelmet fordít a zene érthetővé tételére, és szintén ezt a küldetést szolgálja a műhelynapot záró esti nagykoncert előtti közönségtalálkozó, ahol lehetőség nyílik a zenészekkel való kötetlen beszélgetésre.

 

A BDZ-nap tervezett programelemei:

11.00: Megérthető zene - Muszorgszkij–Ravel: Egy kiállítás képei 

14.00: Kamarakoncert – Dvořák: d-moll szerenád, op. 44; Mendelssohn: Esz-dúr oktett, op. 20

Jegyvásárlás

15.30: Nyilvános próba, beszélgetés 

Schubert: 9. (C-dúr) szimfónia, D. 944

A zenekar következő heti, zeneakadémiai koncertjén elhangzó szimfónia legelső próbáját követhetik nyomon az érdeklődők, annak minden izgalmával, újdonságával, buktatójával, felfedezésével. Ritka, izgalmas, a közönség számára szinte soha nem megélhető zenei és emberi folyamat részese lehet közönségünk.

Hollerung Gáborral Novotny Anna beszélget

Hollerung Gábor előadásai híresen izgalmasak, informatívak és szórakoztatóak. Most azonban nem egy zeneműről hallgathatjuk őt előadni, hanem beszélgetőtársa segítségével saját és zenekara életébe enged majd bepillantást

Jegyvásárlás

18.00: Beethoven: 5. (c-moll) szimfónia, op. 67 („Sors”)

Jegyvásárlás

 

 

Rendező:

Budafoki Dohnányi Zenekar

Jegyár:

500 - 3 000 Ft