Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
STUDIO 5

2020. március 28. 19.00-21.00

Solti terem

Itt és most

STUDIO 5 A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Táncjáték

Időpontváltozás

Bella Máté: A pillangó álma
Virágh András Gábor: Triptichon
Solti Árpád: Seven SitCom Episodes
Varga Judit: 13 Lieder (magyarországi bemutató)
Kutrik Bence: The Mandelbrot Riddle

Újházi Gyöngyi, Háry Péter( cselló), Lescsinszky Áron, Monostori Gábor, Lescsinszky Áron, Menyhei Ádám (zongora), Szendrey Dániel (kürt), Szűcs Péter (klarinét, basszusklarinét), Seleljo Erzsébet (szaxofon), Molnár Viktor (élő elektronika), Lajhó Gyula (ütőhangszerek)
Vezényel: Juhász Bence
Koreográfus: Kulcsár Noémi
Táncosok: Kulcsár Noémi tellabor
Moderátor: Mesterházi Máté

Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Varga Judit és Virágh András Gábor, vagyis a Studio 5 évről évre megrendezett, tematikus Solti termi koncertjeit mindig egy cél szervezi: az, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. E cél elérésének eszközéül most a táncot választották, amelynek ritmikussága, nonverbális eszköztára, az idő által szervezett, sajátos struktúrája oly sok mindenben hasonlít a zeneművek szerkezetére és kifejezőerejére. Immár hatodik tematikus estjükön azt szeretnék megmutatni, hogy a balett, a tánc és a zene kapcsolata a 21. században legalább annyira élő, mint a francia udvari balett és az opera 18. századi összefonódása vagy épp Stravinsky és a Gyagilev-társulat 20. század eleji együttműködése idején volt. A program magyarországi ősbemutatóihoz ennek szellemében Kulcsár Noémi Harangozó Gyula-díjas táncművész készít koreográfiákat a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak segítségével.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy a Studio 5 koncertjének időpontja megváltozik. A hangversenyt 2020. november 9-én 19.00-kor rendezzük meg a Zeneakadémia Solti termében, változatlan műsorral. A március 28-ra megváltott jegyek érvényesek a november 9-i koncertre.

Szíves megértésüket köszönjük.

 
NKA_logo_2012
 
 

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

Nemzeti Kulturális Alap

Jegyár:

1 900, 2 900 Ft