Az ízlés valaminek a tagadása. A zseni állít, mindig csak állít.

Liszt Ferenc
Zenélő vadak

2020. március 22. 11.00-12.30

Solti terem

Liszt-kukacok Akadémiája – Zenélő természet

Zenélő vadak A Zeneakadémia saját szervezésű programja

10–15 éveseknek

Időpontváltozás

Csajkovszkij: Az évszakok, op. 37a – Szeptember
Paganini: 9. (E-dúr) caprice („Vadászat”)
ifj. Johann Strauss: Cigánybáró – Zsupán áriája
Schumann: Erdei jelenetek, op. 82 – Vadász a lesen
Papp Lajos: Állatképek - Kenguruk, Az oroszlán álma, Vágtató zebrák
Vinter: A vadász holdja
Bartók: Kilenc kis zongoradarab, BB 90 – Marcia delle bestie (Vadállatok indulója)
Mancini: Rózsaszín párduc
Pécsi József: Esti mese
Copland: A macska és az egér

Eckhardt Gábor, Alter Katalin (zongora), Korossy-Khayll Csongor (hegedű), Szűcs Attila (bariton), Kasza Mónika (kürt), Fehér Szonja (fagott)
Mesélő: Mona Dániel

Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, és megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy is történt, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. ▪ A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája a tavaszi félévben zene és természet viszonyát vizsgálja. A madarak és rovarok után leszállunk a földre, bemegyünk az erdőbe, de a harmadik koncerten nem a fák suhogását és a szarvasbika bőgését fogjuk vizsgálni, hanem a különféle vad- és vadászzenéket – ezekből pedig akad jócskán. Kiemelt szerepet kap majd a kürt, a vadászat hangszere, amit hosszú ideig nem is használtak a művészi zenében, hanem valóban állatkergetési segédeszközként funkcionált kint, a terepen. Az est főszereplői a Zeneakadémia zongoratanára, számos ifjúsági koncert jól ismert alakja, Eckhardt Gábor és zenésztársai lesznek.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy a Zenélő vadak koncert időpontja megváltozik. A hangversenyt 2020. december 13-án 15.00-kor rendezzük meg a Zeneakadémia Solti termében, változatlan műsorral. A március 22-re megváltott jegyek és bérletek érvényesek a december 13-i koncertre.

Szíves megértésüket köszönjük.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900 Ft