Azok az én barátaim, akik az Ideált keresik meg; e téren, drága barátom, „felismerjük" és mindig fel fogjuk ismerni egymást.

Liszt Mihalovich Ödönnek
Várjon Dénes zongoraestje

2020. március 18. 19.30-22.00

Nagyterem

Várjon Dénes zongoraestje

MVM Koncertek – A Zongora

Elmarad

Beethoven: 13. (Esz-dúr) zongoraszonáta, op. 27/1
Schumann: Szimfonikus etűdök, op. 13
Janáček: Ködben
Chopin: 2. (b-moll) zongoraszonáta, op. 35

Várjon Dénes (zongora)

Várjon Dénes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt tanára, Liszt Ferenc- és Veress Sándor-díjas zongoraművész a legrangosabb nemzetközi fesztiválok – többek között a Salzburgi Ünnepi Játékok, a Luzerni Fesztivál, a Schleswig- Holsteini Zenei Fesztivál, a Velencei Biennálé, az amerikai Marlboro Fesztivál és az Edinburghi Fesztivál – rendszeresen visszatérő vendége. Számos jelentős zenekar szólistájaként lépett fel: többek között a Camerata Salzburg, az Academy of St. Martin in the Fields, a Camerata Bern, a zürichi Tonhalle Zenekara, az Európai Kamarazenekar, az Amerikai Szimfonikus Zenekar, a Skót Kamarazenekar és a Kremerata Baltica zenekar koncertjein olyan neves karmesterek partnereként játszott, mint Keller András, Végh Sándor, Solti György vagy Heinz Holliger. Várjon Dénes szólista pályafutása mellett nagy jelentőséget tulajdonít a kamarazenélésnek: rendszeresen fellép például Perényi Miklós, Schiff András, Steven Isserlis, Leonidas Kavakos, Radovan Vlatkovic, Tabea Zimmermann, valamint Jörg Widmann oldalán. Zeneakadémiai szólóestjén ezúttal Beethoven, Schumann, Janáček és Chopin egy-egy művét játssza.

"Kedves Közönségünk!
Várjon Dénes betegsége miatt lemondta A Zongora című sorozat részeként tervezett március 18-i szólóestjét a Zeneakadémia Nagytermében. A hangversenyt későbbi időpontban megrendezzük. Az új koncert időpontjáról és a jegyek visszaváltásának lehetőségéről hamarosan értesítjük Önöket.
Tisztelettel:
Besszer Szilvia, a koncert rendezője"

Rendező:

Besszer Koncert

Jegyár:

2 000, 3 000, 4 000, 5 000, 6 000, 8 000 Ft