Kodály módszere zseniális. … Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik.

Solti György
Óbudai Danubia Zenekar

2020. március 13. 19.30-22.00

Nagyterem

Óbudai Danubia Zenekar

Kurtág/Haydn/Dvořák

Kurtág György: … quasi una fantasia …, op. 27/1
Haydn: 49. (f-moll) szimfónia, Hob. I:49 („La passione”)

SZÜNET

Dvořák: h-moll csellóverseny, op. 104

Balogh Ádám (zongora)
Perényi Miklós (cselló)
Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Hámori Máté

A világ sokszor úgy működik, mint a tenger: felszínre dobja a szemetet, PET palackot, kőolajszennyezést, mocskot – míg mélyen, fénytől, emberektől elrejtve őrzi igazi kincseit. Perényi Miklóst múltkor a Déli Pályaudvar előtt láttam ácsorogni, gondolom, várt valakit, taxit, ilyesmi, hátán a csellója, befele néz, az alázat élő szobra. Az emberek mérgezett egérként szaladgálnak körülötte, nyilván senki nem tudja, ki ő. Kurtág dettó: koncertre jár, hallgat, véleményez, remekművet ír még kilencvenen túl is, de egy kereskedelmi híradóba nem férne be ő és „avítt” művészete. Köztünk járó óriások ezek az emberek, korunk kulturális csúcsteljesítményei, de arcukat, nevüket csak pár százan ismerjük. Jobb ez így, viszonylagos békében hallgathatjuk a zenéjüket, ilyenkor nem baj, ha elefántcsonttoronynak tűnik a Zeneakadémia: néha élvezni kell a kiválasztottság érzést: én élőben hallhatom Őt, akit csodálva századunkat próbálja majd megérteni egy gyerek 2157-ben.
Örömmel értesítjük kedves közönségünket, hogy a Zeneakadémia online felületein élőben közvetítjük az Óbudai Danubia Zenekar március 13-i, Kurtág/Haydn/Dvořák című koncertjét Perényi Miklós és Balogh Ádám közreműködésével, mivel zárt ajtók mögött ugyan, de az együttes megtartja hangversenyét a Nagyteremben. Honlapunkon ide kattintva tekinthetik meg a közvetítést, Facebook-oldalunk pedig itt érhető el.

A jegy.hu jegyirodati hálózatában vagy bármely más online jegyvásárlói felületen vásárolt jegyek tulajdonosainak az Interticket Kft. (online szolgáltató) visszatéríti a jegyek árát, melynek módjáról pontos tájékoztatást ad az elkövetkezendő napokban. Kérjük várják türelemmel az értesítést!

Aki a visszaváltás helyett más koncertre szeretné érvényesíteni jegyét, küldjön e-mailt 2020. március 13-a éjfélig a toth[kukac]odz.hu e-mail címre. A koncertek listáját ide kattintva lehet megtekinteni.

A Zeneakadémia jegypénztárában vagy közvetlenül az Óbudai Danubia Zenekar szervezésén keresztül vásárolt jegy esetén kérjük lépjenek kapcsolatba a zenekar közönségkapcsolati munkatársával, Tóth Máriával a toth[kukac]odz.hu címen vagy a +36-70-455-6814-es közönségkapcsolati telefonszámon.

Kövessék ezt a különleges műsort otthonuk kényelméből!

Jegyár:

2 500, 3 200, 3 800, 4700 Ft