Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György
Trio Barragán-Soltani-Floristán

2020. február 14. 19.00-21.00

Solti terem

Kamarazene karnyújtásnyira

Trio Barragán-Soltani-Floristán A Zeneakadémia saját szervezésű programja

MűsorváltozásSzereplőváltozás

Mozart: Esz-dúr („Kegelstatt”) trió, K. 498
Beethoven: B-dúr („Gassenhauer”) klarinéttrió, op. 11

SZÜNET

Jörg Widmann: Nachtstück
Brahms: a-moll klarinéttrió, op. 114

Pablo Barragán (klarinét), Kian Soltani (cselló), Juan Pérez Floristán (zongora)

Három zeneszerző – három zenemű – három fiatal, tehetséges előadóművész. A hagyományos hegedű-cselló-zongora felállástól kissé eltérő, mégis klasszikus hangszerösszeállítást hallhat ezúttal a Solti terem közönsége; a 19. század két legismertebb klarinéttriója mellett a neves zeneszerző-karmester-klarinétművész, Jörg Widmann 1998-ban komponált „éjszakazenéje” is megszólal. ▪ A trió művészei ugyan még csak 30-as éveik körül járnak, máris a legnevesebb művészekkel és zenekarokkal hangversenyeztek a világon a zürichi Tonhallétól a Carnegie Hallig. A perzsa származású, de Ausztriában született Kian Soltani fiatal kora ellenére már számos lemezfelvételen közreműködött, olyan művészekkel, mint Daniel és Michael Barenboim, Lahav Shani vagy Renaud Capuçon. A csellista a 2019-es évben a Royal Philharmonic Orchestra rezidens művésze. A két spanyol muzsikus versenygyőzelmeivel hívta fel magára a szakma figyelmét: Juan Pérez Floristán 2015-ben megnyerte a santanderi Paloma O’Shea Nemzetközi Zongoraversenyt és a berlini Steinway Versenyt, Pablo Barragán pedig a 2012-es ARD Nemzetközi Zenei Versenyen szerzett dobogós helyezést.
„Kamarazene karnyújtásnyira 2020 tavasz című bérletünk első koncertjének (Gabriele Carcano, Stephen Waarts és Marie-Elisabeth Hecker) műsora és közreműködői Marie-Elisabeth Hecker várandóssága miatt megváltoztak. Az eredeti időpontban, 2020. február 14-én a Trio Barragán-Soltani-Floristán lép színpadra, műsorukon Jörg Widmann, Beethoven és Brahms hegedűre, csellóra és klarinétra komponált triói szólalnak meg.”

A koncertet KÓDA követi – az előadás után kezdődő kötetlen, félórás beszélgetés a hangversenyen közreműködő előadókkal.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

2 200, 3 200 Ft