Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
A tablaótól a koncertteremig

2019. december 15. 11.00-13.00

Solti terem

Liszt-kukacok Akadémiája – Tánc és zene

A tablaótól a koncertteremig A Zeneakadémia saját szervezésű programja

10-15 éveseknek

Albéniz, de Falla, Rodrigo, Tárrega, valamint Debussy és Ravel művei

Musiciens Libres: Simon Dávid (fuvola); Szűcs Péter (klarinét); Mohai Bálint (fagott); Bábel Klára (hárfa); Környei Miklós (gitár); Pregun Tamás (zongora). Művészeti vezető: Környei Miklós
Karosi Júlia (ének)
Tánc: Pirók Zsófia
Mesélő: Mona Dániel

Mi mindenre jó a zene? A helyes kérdés inkább az, mire nem… Éneklünk, ha jó kedvünk van, szerenádozunk, ha szerelmesek vagyunk, megható zenéket hallgatunk, ha bánat ért minket, vagy beülünk egy koncertre, ha fel szeretnénk töltődni. És persze ott van a tánc! Zene nélkül nincs tánc, tánc nélkül pedig szegényebb lenne a zenetörténet. A Zeneakadémia ifjúsági sorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája 2019 őszén zene és tánc kapcsolatát vizsgálja. A zenészekkel és táncosokkal tarkított matinékon kiderül, hogyan alakult át klasszikus zenévé a tánczene. A zárómatinén a spanyol flamenco-bárok pezsgő hangulatát idézzük meg. De nemcsak ezeket a helyeket hívják tablaónak, hanem azt a deszkát is, amelyen a táncosok cipője virtuózan kopog. Egy biztos: a Musiciens Libres és Karosi Júlia fináléján senki se bír majd ülve maradni.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 900 Ft