Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Bille Gergő Quintet és Fekete-Kovács Kornél

2019. november 19. 19.00-21.00

Solti terem

Jazz itt!

Bille Gergő Quintet és Fekete-Kovács Kornél A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Közös szerzői est

Bille Gergő és Fekete Kovács Kornél szerzeményei

Bille Gergő (trombita, szárnykürt), Lukács Gábor (szaxofon), Bécsy Bence (gitár), Miskolczi Marci (bőgő), Szabó Sipos Ágoston (dob)
Közreműködik : Fekete-Kovács Kornél (trombita)

Bille Gergő trombitás-szárnykürtös a Zeneakadémia Jazz Tanszékén alapította együttesét, mely azóta elnyerte a Jazz Showcase és a Get Closer zenei verseny első díját. A kvintett repertoárjában kizárólag saját szerzemények szerepelnek, melyek a modern, amerikai jazz mellett a mai globális könnyűzene különböző irányzatainak hatásait is magukon viselik, legyen szó funkról, hip-hopról, különböző latin lüktetésekről vagy akár drum ’n’ bassről. Önálló hangzásuk kialakításában mind az öt zenész egyenrangúan részt vesz, zenéjük a mainstream jazztől a megfoghatatlan avantgárdig terjed. A modern jazz kedvelői számára kihagyhatatlan koncertjükön vendégként csatlakozik hozzájuk a Modern Art Orchestra vezetője, a legendás hangszerelő, zeneszerző és egyáltalán nem utolsó sorban zseniális trombitás, Fekete Kovács Kornél.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 500, 2 500 Ft