A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről
Zárókoncert a Central European Strings zenekarral és a fesztivál versenygyőzteseivel

2019. szeptember 2. 19.30-22.00

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

Zárókoncert a Central European Strings zenekarral és a fesztivál versenygyőzteseivel A Zeneakadémia saját szervezésű programja

New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Csajkovszkij: Hat darab, op. 19 – 4. Noktürn (átirat csellóra és vonószenekarra)
Elgar: Sospiri, op. 70
Díjkiosztás
SZÜNET
Tartini: g-moll („Ördögtrilla”) hegedűszonáta (Fritz Kreisler átirata)
Csajkovszkij: Vonósszerenád, op. 48

Miranda Liu (hegedű), Bartosz Koziak (cselló), Bábel Klára (hárfa)
A New Millennium International Chamber Music Festival and Master Classes versenygyőztesei
Central European Strings (művészeti vezető: Miranda Liu)
Műsorvezető: Tóth Endre

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelyet augusztus 30. és szeptember 3. között rendeznek meg Budapest három – a kamarazene szempontjából – emblematikus helyszínén, a Festetics és Benczúr Palotákban, valamint a Régi Zeneakadémia kamaratermében. A koncerteken fellép többek között a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgy Tchaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is. A hallgatók innovatív programokon keresztül ismerkedhetnek meg nemcsak a gazdag duó, trió és kvartett repertoárral, hanem szextett és szeptett mesterművekkel is. Mindezt elérhető árakon tehetik meg, mivel a fesztivál missziója a legmagasabb színvonalú komolyzenei koncertek minél szélesebb rétege számára elérhetővé tétele.

6.000,- Ft / 4 alkalmas fesztiválbérlet (4 esti koncert)

7.500,- Ft / 6 alkalmas fesztiválbérlet

Jegyek és bérletek kezelési költség nélkül a nmicmf.jegy.hu weboldalán, a Zeneakadémia jegypénztárában, és az Interticket jegyirodaiban válthatók, a fesztiválbérletből július 31-éig 10% elővételi kedvezménnyel.

Jegyár:

2 000 Ft