Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György
Délutáni koncert 1. – Érdi Tamás

2019. augusztus 31. 17.00-18.15

Régi Zeneakadémia, Kamaraterem

Délutáni koncert 1. – Érdi Tamás A Zeneakadémia saját szervezésű programja

New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Chopin: 4. (cisz-moll) impromptu, op. 66 („Fantaisie-impromptu”)
Chopin: Desz-dúr prelűd, op. 28/15
Chopin: 1. (g-moll) ballada, op. 23
Chopin: Berceuse, op. 57
Chopin: Asz-dúr polonéz, op. 53 („Heroikus”)
Chopin: 21. (c-moll) noktürn, op. posth.
Chopin: 20. (cisz-moll) noktürn, op. posth.
Chopin: Andante spianato és nagy polonéz, op. 22

Érdi Tamás (zongora)

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelyet augusztus 30. és szeptember 3. között rendeznek meg Budapest három – a kamarazene szempontjából – emblematikus helyszínén, a Festetics és Benczúr Palotákban, valamint a Régi Zeneakadémia kamaratermében. A koncerteken fellép többek között a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgy Tchaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is. A hallgatók innovatív programokon keresztül ismerkedhetnek meg nemcsak a gazdag duó, trió és kvartett repertoárral, hanem szextett és szeptett mesterművekkel is. Mindezt elérhető árakon tehetik meg, mivel a fesztivál missziója a legmagasabb színvonalú komolyzenei koncertek minél szélesebb rétege számára elérhetővé tétele.

6.000,- Ft / 4 alkalmas fesztiválbérlet (4 esti koncert)

7.500,- Ft / 6 alkalmas fesztiválbérlet

Jegyek és bérletek kezelési költség nélkül a nmicmf.jegy.hu weboldalán, a Zeneakadémia jegypénztárában, és az Interticket jegyirodaiban válthatók, a fesztiválbérletből július 31-éig 10% elővételi kedvezménnyel.

Rendező:

Cadenza Művészeti Menedzsment Kft

Jegyár:

1 300 Ft