Nem túlzok, amikor azt mondom: mindent, amit zenészként elértem, Weiner Leónak köszönhetek…. Számomra mindig Weiner volt és marad is „a zenész" kiemelkedő mintaképe.

Solti György
Eric Whitacre előadása

2019. április 12. 11.00-13.00

Solti terem

Eric Whitacre előadása A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Az előadás angol nyelvű.

 

Eric Whitacre a Grammy-díjas amerikai zeneszerző és karnagy a virtuális kórus koncepciójának kidolgozásával és létrehozásával vált igazán világhírűvé.

A Julliard School of Music-on szerzett diplomát, jelenleg pedig a Los Angeles Master Chorale rezidens karnagya.

Kórusa, az Eric Whitacre Singers beutazta az egész világot, repertoárjuk rendkívül széles, a reneszánsz művektől a kortárs darabokig terjed, beleértve a karnagy Eric Whitacre műveit is.

Különleges, sokféle korszakból és stílusból építkező szerzeményei nagy népszerűségnek örvendenek a professzionális és amatőr kórusok körében egyaránt.

Karnagyi és zeneszerzői tevékenysége mellett kiváló és karizmatikus előadó, érzékletesen beszél sokrétű munkájáról, a zenével és főként a kórusirodalommal való kapcsolatáról.

Különleges zenei világába, a virtuális kórus „boszorkánykonyhájába” nyerhet most betekintést a magyarországi közönség is az április 12-i angol nyelvű előadáson, melynek során kérdések feltevésére is lehetőség nyílik.

Rendező:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

A regisztráció lezárult.

Jegyár:

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény alján lehet.