Magyarország, ahol ma is alig élnek többen tízmilliónál, annyi muzsikust és oly sok kiváló zeneművet adott a világnak. Hálás vagyok, hogy ott születtem, és ott tanulhattam.

Solti György
Wenting Kang brácsa mesterkurzusa

2019. április 5. 14.00-17.00

Előadóterem

Wenting Kang brácsa mesterkurzusa A Zeneakadémia saját szervezésű programja

A kurzus beosztása:

14.00: Sinkovics Gábor
Bartók–Serly: Brácsaverseny, BB 128 – 1. Moderato – Lento parlando

14.45: Shuntaro Goto
J. S. Bach: 2. (d-moll) hegedűpartita, BWV 1004 – 5. Chaconne

15.30: Görbicz Fülöp
Brahms: 2. (Esz-dúr) brácsa-zongora szonáta, op. 120/2

16.15: Kalocsai Eszter
Bartók–Serly: Brácsaverseny, BB 128 – 2. Adagio religioso – Allegretto, 3. Allegro vivace

 

Passzív részvételi lehetőség:

A kurzuson passzívként bárki ingyenesen részt vehet, regisztrálni online lehet az esemény alján, a szabad férőhelyeknek megfelelően.

 

Wenting Kang kínai brácsaművész „kitűnő mélyhegedűs”, akinek a „játéka sötét tónusú ragyogással rendelkezik” a New York Times cikke szerint, amely a Carnegie Hallban rendezett Marlboro Zenei Fesztiválon való szereplése után jelent meg. Kang játéka „elegáns, pontos, nem szenved hiányt intenzitásban” valamint „tiszta, szikár és szenvedélyes tonalitású, anélkül, hogy valaha is elveszítené az irányítást” a Boston Musical Intelligencer jellemzése alapján.

Szólistaként közreműködött a Tokyo Metropolitan Orchestra, a Tokyo TOHO Gakuen Orchestra és a Boston Modern Orchestra Project koncertjein. Önálló koncerteket adott nívós koncerthelyszíneken, mint a Jordan Hall Boston, a Kioi Hall és az Ishibashi Memorial Hall Tokióban.

Wenting Kang a 2012-ben tartott 2. Tokiói Nemzetközi Brácsaverseny nyertese. Előzőleg számos más díjat is nyert, és első helyezést ért el a New England Conservatory Mozart Sinfonia Concertante Versenyén, az 5. August Dombrovska Nemzetközi Versenyen, a Pekingi Központi Zenei Konzervatórium Concerto Versenyén, és az 1. Kínai Brácsa Fesztivál és Országos Brácsaversenyen, ahol további díjakat szerzett versenymű és kortárs zenemű előadásáért. Továbbá, harmadik díjat nyert a Johannes Brahms Nemzetközi Versenyen 2010-ben, illetve a Robertson-díj nyertese volt a Primrose Nemzetközi Brácsaversenyen 2011-ben.

Kamarazenészként meghívást nyert több nemzetközi fesztiválra, mint a Marlboro Zenei Fesztivál, a Steans Institute at Ravinia Fesztivál, a Yellow Barn Zenei Fesztivál, a Monadnock Fesztivál (USA), a Viola Space Tokióban, és a kronbergi Chamber Music Connects the World. Olyan elismert művészekkel lépett fel együtt, mint Kim Kashkashian, Nobuko Imai, Antoine Tamestit, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Lucy Chapman, Donald Palma, Paul Katz, Peter Wiley és Marcy Rosen.

Wenting Kang 1987-ben született Csucsou városában, Kínában. Mester diplomáját a New England Zeneművészeti Konzervatóriumban (NEC) szerezte, tanárai Kim Kashkashian és Garth Knox voltak. A NEC vendéghallgatójaként Donald Weilerstein és Miriam Fried hegedűművészekkel dolgozott együtt. 2013 és 2015 között fiatal szólistaként kiegészítő mester képzésen tanult a Kronberg Akadémián, Nobuko Imai tanítványaként.

Rendező:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Vonós Tanszék

A regisztráció lezárult.