Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar

2018. december 9. 19.30-22.00

Nagyterem

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Karácsonyi oratórium

Időpontváltozás

J. S. Bach: Karácsonyi oratórium, BWV 248 – 1., 3., 5., 6. kantáta

Hasnaa Bennani (szoprán), Anthea Pichanik (alt), Szigetvári Dávid (tenor), Victor Sicard (basszus)
Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Vezényel: Vashegyi György

1734–35 telén felbecsülhetetlen értékű karácsonyi ajándék fogadta a lipcsei Tamás- és Miklós-templom ünnepi istentiszteleteire érkező híveket. Ekkor hangzott el először Johann Sebastian Bach lenyűgöző Karácsonyi oratóriuma, melyet az akkor már tizenegy éve a városban szolgáló zeneszerző a Krisztus születéséhez kapcsolódó ünnepkör vasár- és ünnepnapjaira komponált. A hat kantátából álló pompás ciklust tartalmilag és zeneileg is koherens egységgé építik az egyes darabok, melyek a betlehemi istállótól Jézus körülmetélésének ünnepén át a Gyermek előtt hódoló bölcsekig, azaz karácsony első napjától újéven át vízkeresztig a születéstörténet valamennyi fontos mozzanatát érintik. A Karácsonyi oratórium négy legfényesebben hangszerelt kantátáját a hazai és nemzetközi szinten egyaránt a legkiválóbb régizenei együttesek között jegyzett Orfeo Zenekar és Purcell Kórus neves vendégszólisták közreműködésével, Vashegyi György vezényletével szólaltatja meg advent második vasárnapján.

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. december 2-ára a Zeneakadémia Nagytermében meghirdetett koncert időpontja és műsora megváltozik. A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar hangversenyére 2018. december 9-én 19.30 órakor kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében. A december 2-ára megváltott jegyek a december 9-i hangversenyre érvényesek, vagy 2018. november 30-ig a vásárlás színhelyén visszaválthatók.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár:

1 400, 2 100, 3 500, 4 900, 5 600 Ft