Művészi szempontból álljon szemünk előtt, hogy a teljes technikai készség csak eszköz arra, hogy a lélek megszólalhasson...

Dohnányi Ernő főigazgatói székfoglalója
MÁV Szimfonikus Zenekar

2018. március 22. 19.00-21.30

MÁV Szimfonikus Zenekar A Zeneakadémia saját szervezésű programja

J. S. Bach
János-passió, BWV 245

-;-Szemere Zita (szoprán), Johanna Krokovay (alt), Horváth István (tenor), Szerekován János (Evangélista), Bakonyi Marcell (basszus), Krokovay Marcell (Jézus)

Kodály Kórus Debrecen

MÁV Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Kamp Salamon

Johann Sebastian Bach János evangéliumának szövegére komponált hatalmas egyházzenei műve nemcsak a zene, hanem a művészetek egyetemes történetének is egyik legkiemelkedőbb alkotása. A János-passió olyan megrendítően ábrázolja a bibliai történet drámáját, és olyan erővel ragadja meg a mai hallgatót is, amit szavakkal nem is lehet leírni. Bach zenéjének előadására nehezen találhatnánk hitelesebb művészt Kamp Salamonnál, aki több mint harminc éve áll a Deák téri Evangélikus Templom Lutheránia Ének- és Zenekarának élén, és azóta sokszor előadta Bach egész egyházzenei életművét. A karnagy Európa számos nevezetes műhelyében, köztük Stuttgartban, Helmuth Rilling mellett tanulta Bach és kora zenéjének hiteles előadási gyakorlatát, napjainkban pedig a Zeneakadémia professzoraként adja át tudását az új generációk muzsikusainak.

Jegyár:

3 500, 4 000, 4 500 Ft