Engedtessék meg nekem, hogy a magyar nyelvben való sajnálatos tudatlanságom ellenére születésemtől a sírig szívemben és érzéseimben magyar maradjak, és ennek megfelelően odaadóan elő kívánjam mozdítani a magyar zenekultúra ügyét.

Liszt Augusz Antalnak
Mobilis Saxophone Quartet és Seleljo Erzsébet

2018. január 30. 19.00-21.00

Solti terem

Kamarazene karnyújtásnyira

Mobilis Saxophone Quartet és Seleljo Erzsébet A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Vivaldi
Koncertnyitány

Ligeti
Hat bagatell

Theodor Burkali
Decoder

Barber
Adagio (Michael Warren átirata)


SZÜNET

Thierry Escaich
Le Bal

Vivaldi
A négy évszak - Nyár (Nicolas Prost átirata)

Planel
Burlesque

Piazzolla
Café 1930

-;-Mobilis Saxophone Quartet: Michael Krenn (szopránszaxofon); Janez Ursej (altszaxofon); Yukiko Krenn (tenorszaxofon); Goran Jurkovic (baritonszaxofon)

Seleljo Erzsébet (szaxofon)

A szaxofonkvartett egyre népszerűbb klasszikus zenei felállás, mely az elmúlt években világszerte teret hódított magának. Ausztriában a 2009-ben alakult Mobilis Saxophone Quartet a formáció egyik úttörője, az együttes valamennyi tagja más-más nemzetiségű kiváló szólista. A különböző kulturális gyökereknek köszönhetően repertoárjuk igen széles, a szaxofonkvartettre írt kompozíciók mellett számos klasszikus repertoárdarab átiratát is magába foglalja. 2011-ben jelent meg díjnyertes debütáló albumuk, a következő években pedig két teltházas koncertet adtak a Bécsi Musikvereinban. Zeneakadémiai koncertjükön Seleljo Erzsébettel is színpadra lépnek, aki a londoni Royal College of Music és a bécsi Konservatorium Privatuniversität Wien növendékeként végezte klasszikus szaxofon tanulmányait. Műsorukat a nyitó Vivaldi-mű mellett 20. századi és kortárs szerzők népszerű, könnyedebb műveiből állították össze.

Jegyár:

1 900 Ft